Posted by Rosa Kuijpers & filed under sollicitatie info, tips & trucs.

Tijdens een sollicitatiegesprek voor een (bij)baan, kan het zomaar zijn dat er aan jou gevraagd wordt of jij nog vragen hebt aan diegene hebt die het gesprek met jou heeft gevoerd. Het is dan heel verstandig om aan te geven dat je deze wel hebt, want hoe meer vragen hoe beter! Het stellen van vragen tijdens het sollicitatiegesprek is de perfecte kans om te laten zien dat jij je hebt ingelezen en dat je actief deelneemt aan het gesprek. Als jij alleen antwoorden geeft op de vragen die aan jou worden gesteld, laat je namelijk nog niet daadwerkelijk zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf.

 

Mogelijk vragen

Maak daarom vooraf een lijstje met mogelijk vragen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van vragen die jij zou kunnen stellen aan de interviewer:

  1. Hoe is de sfeer binnen dit bedrijf?
  2. Wat sprak u zelf aan binnen dit bedrijf? Waarom heeft u gekozen voor dit bedrijf?
  3. Welke korte termijn doelen heeft het bedrijf of dit moment?
  4. Wie wordt mijn directe supervisor?
  5. Zijn er mogelijkheden voor professionele ontwikkeling binnen het bedrijf?
  6. Welke methode wordt er gebruikt om mijn werkzaamheden als werknemer te beoordelen?

 

Door een aantal scherpe vragen te stellen aan het einde van het sollicitatiegesprek laat je een goede indruk achter, waarmee je de kans dat je aangenomen wordt aanzienlijk vergroot.

 

Vragen naar salaris

Vragen naar salaris aan het einde van een sollicitatiegesprek is altijd een moeilijk punt. Vaak voel jij na het sollicitatiegesprek zelf het beste aan, of je zo’n vraag kunt stellen. Twijfel je, dan kun je het beter niet doen en wachten op een volgend gesprek of een contractvoorstel.

 

Het belangrijkste: Bereid jezelf dus en participeer door het stellen van vragen tijdens het sollicitatiegesprek. Zo sluit jij af met een knal en word jij misschien wel aangenomen voor die fantastische (bij)baan.

 

vragen tijdens het sollicitatiegesprek
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord