Posted by Rosa Kuijpers & filed under tips & trucs.

Vandaag is de zomer officieel aangebroken. We gaan een warme en lange zomer tegemoet. Hoe kun je je het beste kleden, wanneer je naar jouw (bij)baan gaat en het zomers warm is? Dit kan soms best een lastige opdracht zijn, aangezien je je ook graag stijlvol wilt kleden. Te luchtige, open kleding kan voor irritatie zorgen op de werkvloer. Dit is dus iets om over na te denken!

 

Wat wel en niet te dragen? 

Voor werknemers is de zomer vaak aanleiding voor een luchtige kledingstijl. Het is opvallend dat bij het oplopen van de temperatuur de netheid van de kleding ook direct evenredig daalt. Dat is natuurlijk jammer, want het is ook in de zomer van belang dat jij je professioneel presenteert. Hieronder volgen de do’s en don’ts als de zomer is aangebroken.

  1. Houd je slippers thuis, of bewaar ze voor de vakantie. Kies liever voor een mooi open sandaaltje en zorg voor een goede voetverzorging.
  2. Vermijd het dragen van open tops, en ga voor een luchtige blouse. Blote benen mogen voor dames, mits deze goed zijn verzorgd. Let hierbij wel op de lengte van de rok. Veilig is om hierbij tot op de knie, of er net boven.
  3. Een zomerjurk draag je op het werk met bijvoorbeeld een bolero, een blouse of een luchtig jasje. Let erop dat je geen blote schouders hebt. Een jurk met een driekwart mouw is ook een optie.
  4. Witte leggings worden soms onder korte rokken of driekwart broeken gedragen. Dit doet de outfit te niet, dus laat korte rokken in de kast voor de vakantie. Driekwart broeken kunnen wel mits je deze draagt met blote benen.

Zorg er dus voor dat je stijlvol op locatie van jouw (bij)baan verschijnt, door onder andere de bovenstaande tips op te volgen. Voor het op doen van meerdere kledingtips, inspiratie en bepaalde winkels kan je verder nog verschillende modeblogs bezoeken.

 

zomer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord