Posted by Rosa Kuijpers & filed under opmerkelijk, tips & trucs.

Iedereen heeft in het leven te maken met stress en stressvolle situaties. Het is een niet te vermijden onderdeel van je leven. Of je nu drie deadlines tegelijk hebt, je voorbereidt op een belangrijk sollicitatiegesprek voor die te gekke (bij)baan, of je twijfelt over je outfit voor die eerste date. Iemand wie zegt dat hij of zij nooit stress heeft ervaren kletst uit zijn nek. Iedereen heeft wel eens stress ervaren. Hoe kan het dan toch dat sommige mensen nooit last lijken te hebben van stress? Hun geheim: ze hebben wel degelijk stress, maar ze weten hoe ze stress de baas kunnen zijn.

Of jij dat ook kunt? Ja! Ook jij kunt leren om stress de baas te worden. Hieronder vind je drie handige strategieën.

1. Neem de tijd voor leuke dingen

Natuurlijk is het belangrijk om gefocust en gedisciplineerd te zijn. Jij droomt immers van succes!  Zestig uur per week buffelen op je werk, of in de avonden thuis nog even doorwerken zorgt ervoor dat je indrukwekkende resultaten boekt. Tenminste… op korte termijn dan. Op lange termijn loop je het risico dat je instort doordat je weinig tijd neemt om weer even op te laden, zowel lichamelijk als geestelijk. Maak daarom ruimte in je agenda voor hobby’s, vrijwilligerswerk, maar vooral ook voor je familie en vrienden. Dit zijn de dingen die het leven leuk maken. Ze helpen je om te ontspannen en om alles in perspectief te kunnen zien.

2. Onderhoud je sociale contact goed

Als je het vreselijk druk hebt, kan de verleiding groot zijn om in jouw vrije tijd lekker op de bank te gaan zitten en een film of serie te kijken. Probeer echter wel in contact te blijven met jouw vrienden en onderneem leuke dingen met hen. Ga bijvoorbeeld naar een vriend of vriendin, drink samen een lekker wijntje en je zult merken dat je je als snel ontspannen voelt.

3. Vind manieren om jouw hoofd helder te houden

In tijden van stress kunnen jouw gedachten je grootste vijand zijn. Heb je bijvoorbeeld de hele nacht wakker gelegen door het vele malen in je hoofd? Verschillende methodes zoals mindfullness, yoga, of meditatie kunnen helpen om de boel weer wat op orde te krijgen. Weer helemaal opgeladen? dan kun je weer gaan knallen op jouw (bij)baan.

 

 

stress de baas
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord