Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

De vacatures voor studenten liggen niet in iedere stad voor het oprapen. Daarbij vinden studenten het niet altijd leuk om in een supermarkt te werken! De kennis die studenten bijvoorbeeld op het gebied van marketing of het opzetten van een webwinkel hebben opgedaan, willen zij namelijk direct in de praktijk kunnen brengen. Dit is een van de redenen dat veel studenten voor het opzetten van een eigen webshop kiezen. Een webshop beginnen, is echter niet eenvoudig voor studenten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de ruimte die je nodig hebt om je voorraad op te kunnen slaan. In dit artikel geven we enkele tips om het beginnen van een webshop als student gemakkelijker te maken.

 

Dropshipment als een van de mogelijkheden

Een van de opties die je hebt als je als student zijnde een webwinkel wilt beginnen, is het gebruik van dropshipment. In dit geval hoef je geen fysieke voorraad bij te houden, maar stuur je orders van klanten direct door naar je leverancier. De leverancier zorgt vervolgens voor de afhandeling van de bestelling. Een nadeel hiervan is dat je zelf geen zicht hebt op de levering van producten. Daarbij is het aanbod van leveranciers die dropshipment aanbieden vaak maar beperkt. Zo kun je de mogelijkheden voor het opzetten van een webshop niet optimaal benutten.

 

Beter alternatief voor dropshipment

Gelukkig zijn er alternatieven, die mogelijk geschikter zijn dan dropshipment. Een voorbeeld van zo’n alternatief is DAVO Fulfilment Services, een bedrijf dat je hulp biedt bij het proces van het verwerken van bestellingen. Deze organisatie houdt je voorraad bij en slaat de producten tijdelijk voor je op. Als de order bij je binnenkomt zorgt deze organisatie voor het proces van verzenden. Mocht een klant niet tevreden zijn, dan zorgt de organisatie ook voor de afhandeling van de retournering. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en kun je met een gerust hart je webshop beginnen!

 

Bron: http://www.davofulfilmentservices.nl/

 

webshop beginnen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord