Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under toekomst, vakantie.

Als student ga je misschien in het buitenland studeren, stage lopen of werken. Dit is hartstikke leuk natuurlijk, maar kun je dan wel overal betalen met alleen je pinpas? In de praktijk blijkt dit vaak van niet. Zeker buiten Europa is het soms lastig om zonder een creditcard te betalen en kom je in de meeste gevallen niet ver met alleen een pinpas.

Studenten hebben echter vaak maar een beperkt inkomen. Het aanvragen van een normale creditcard is hierdoor dan vrijwel onmogelijk. Daarom bieden veel banken en creditcardaanbieders een speciale studenten- of jongeren creditcard. Dit is erg handig voor je (studie)reis naar het buitenland of als je gaat backpacken.

Studentencard

 

Wat is een studenten creditcard?

Een studenten creditcard is een card van Visa of Mastercard waarbij je wereldwijd, online en offline kunt betalen en borg kunt staan.

Andere kenmerken van een studentencard zijn:

  • Achteraf betalen als je even geen geld beschikbaar hebt
  • Een laag bestedingslimiet, meestal 500 euro tot 1.000 per maand
  • Geen minimale inkomenseis

Sommige jongerencards zijn uitgerust met extra’s, zoals een aankoopverzekering van 180 dagen of kortingen en cadeau’s. Voor deze studentencard betaal je vaak maar een klein bedrag per maand of kwartaal.

 

Welke voorwaarden heeft een studenten creditcard?

Banken en andere aanbieders van de studentencard stellen vaak wel bepaalde eisen aan je. Zo moet de creditcard meestal verplicht gekoppeld zijn aan een Nederlandse bankrekening waar je jouw studiefinanciering op ontvangt.

ICS, de uitgever van de Mastercard Classic en Visa Card, stelt de eis dat je minimaal 1.150 euro per maand verdient of dat je ouders borg staan voor je.

 

Hoger bestedingslimiet

Zodra je een baan hebt naast je studie, kom je vaak in aanmerking voor een hoger bestedingslimiet, bijvoorbeeld 1.000 euro in plaats van 500 euro. Ben je op zoek naar een fulltime- of parttime studentenbaan? Kijk dan eens op xluitzendbureau.nl voor de nieuwste banen!

Bewaar deze info voor later: