Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, opmerkelijk.

Vandaag doen we aan een dosis onderbroekenlol. Gewoon, omdat het kan. We duiken in de wereld van het studentenleven en hun keuzes in ondergoed. Laten we eerlijk zijn: vooral in tijden van massale thuiswerk en thuisstudie is dit een officieuze vervanger van het kantooroutfit geworden. We zijn daarom wat fabels en feiten over ondergoed op gaan duiken. Hoelang draagt de mens eigenlijk al ondergoed? En mannelijke studenten, gaan die eigenlijk allemaal ‘commando’?

Feiten over ondergoed in het studentenleven: tenslotte is dit dé covid kantooroutfit anno 2020

Feiten over ondergoed

Mannen waren eerst

Je verwacht het niet, maar het is heus. Mannen waren de trendsetters op het gebied van ondergoed. Mannen zijn ruim vier eeuwen geleden ondergoed gaan dragen, terwijl voor de vrouwen dat pas sinds de 19e eeuw een ding is geworden.

De juiste bh-maat is een mysterie

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde maat BH dragen. Gemiddeld gaat het vaak mis met een te kleine cupmaat en te ruime omvang. Wees eerlijk, een BH shoppen is ook niet het hoogtepunt van je dag.

Statistieken

De gemiddelde Westerse vrouw heeft 21 paren ondergoed. Tien procent van de dames heeft zelfs 35 paar of meer. Daarentegen blijkt uit onderzoek dat één op de drie mannen niet iedere dag zijn ondergoed verschoont, tegen 25% van de vrouwen.

Welke soorten ondergoed dragen mannelijke studenten het meest?

Ok, ok… Exacte gegevens over studenten en hun ondergoed zijn er niet echt. Toch wordt het percentage studenten dat door het leven gaat zonder ondergoed maar als minimaal beschouwd. Op basis van algemene cijfers en geniale uitvindingen, zien we dat de mannen een paar bijzondere opties hebben.

De oude vertrouwde boxer

Wat dragen de meeste mannelijke studenten? Je raadt het: de boxershort. Deze feiten over ondergoed vallen niet te weerleggen. Dit model is inmiddels het meest populair onder iedere leeftijdsgroep van mannen. Dit soort ondergoed is ook vergevingsgezind als je door je studie niet iedere dag de sportschool meer kan bezoeken. Verder zijn ze ook gewoon enorm praktisch. Alle grote merken hebben heren boxers in het assortiment, maar ook voor de smalle studentenbeurs is er genoeg te vinden. Leuk printje en gaan.

De creatievere studentenuitvinding

Waar vrouwen tegenwoordig producten hebben om hun bh tot werkende portemonnee om te toveren, vond een groep studenten in Breda dat mannen ook zo’n opbergoptie misten. Zij hebben gewoon hun eigen studentenbijbaan gecreëerd en voila: hun studentenonderneming was geboren. Zij ontworpen een onderbroek met zakken, om je telefoon, cash of Flügel in te verstoppen. Wij vragen ons echter af hoe je in een volle kroeg naar je laatste tien euro staat te graaien.

Milieubewust van bamboe

Bamboe aan je billen? Het schijnt te kunnen. Milieubewuste studenten duiken in de nieuwste trend met herenboxers van bamboe. Het materiaal voelt zacht als zijde, ademt en is duurzaam. Bamboe dient niet alleen als favoriete snack voor panda’s, maar is een van de meest veelbelovende gewassen ter wereld. Het groeit letterlijk sneller dan welke kool dan ook en hoeft na de kap niet te worden herplant. De wortels zorgen voor nieuwe uitlopers en deze sterke plant rooit het wel zonder bestrijdingsmiddelen. En natuurlijk heb je meteen een goed verhaal te vertellen aan ieder die jouw ondergoed mag bewonderen.

De meer exotische modellen

Voor de echt modebewuste man, die ook tijdens het sporten er prijs op stelt dat zijn ondergoed perfect zit, is er de thong en de jackstrap. Met minimale dekking achter en voldoende bescherming voor kan je als man dit sexy ondergoed onder ieder soort kleding dragen. Wist je dat dit soort ondergoed voor mannen pas bestaat sinds de jaren 80 van de vorige eeuw? En wat vinden studentes ervan? De meningen verschillen nogal op dit punt, maar dat hangt vast af van de drager.

Ach, geef ons maar gewoon een goede oude ‘Borat’.

Bewaar deze info voor later: