Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Het valt niet mee om als student rond te komen van studiefinanciering en je inkomsten uit een bijbaan. Als je dan ook nog op jezelf woont in een studentenkamer of appartement, wacht je een andere uitdaging: je wilt je plekkie op een leuke manier inrichten zonder hiermee meteen een forse aanslag te doen op je bankrekening. Gelukkig zijn hier mogelijkheden genoeg voor. Je moet een beetje creatief zijn maar het is wel mogelijk om een sfeervol interieur te creëren met weinig budget. Onze tips!

Een voorbeeld van hoe je een studentenkamer kan inrichten.

Belangrijkste interieurkeuze die je moet maken als je weinig budget hebt

Je huur, collegegeld, boodschappen, kosten voor kleding, je uitgaven bij het uitgaan…. het zijn allemaal uitgaven waar je als student maandelijks voor staat. Als je net een studentenkamer of een appartement hebt kunnen betrekken, staat er nog een andere kostenpost op je te wachten. Je woning moet uiteraard wel een beetje leuk worden ingericht, maar van welk geld?

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om tegen betrekkelijk weinig kosten je woning in te richten. Maak hiervoor als eerste een lijstje van meubels die je echt direct nodig hebt en van meubels die je later kunt aanschaffen als er een mooie aanbieding op je pad komt. Dit is de belangrijkste interieurkeuze die je moet maken als je weinig budget hebt.

Waar koop je interieur op een studentenbudget?

Op basis van dit lijstje, kun je eens rond gaan kijken. Je kunt je hierbij natuurlijk helemaal blind staren op de mooiste meubels van de meest exclusieve meubelzaken maar dan ben je bezig om de onmogelijkheden voor jezelf in kaart te brengen. Dat is uiteraard niet handig. Er zijn alternatieven genoeg.

Kringloopwinkel

Een van deze alternatieven is een bezoek aan een kringloopwinkel. Veel mensen doen meubels die nog in een uitstekende staat zijn weg omdat ze erop uitgekeken zijn. Deze meubels worden vaak tegen een zeer scherpe prijs aangeboden bij de kringloopwinkels.

Meubeldiscounter

Ben je niet zo van de tweedehands spullen? Dan is een bezoek aan een meubeldiscounter een uitstekende keuze. Een goed voorbeeld van een winkel waar je low budget interieur kunt krijgen is Kwantum.

Bij deze winkels kun je vrijwel je volledige inrichting kopen tegen een prijsstelling die weinig of soms zelfs niet onder doet voor een tweedehands winkel. Dit soort zaken hebben meer keuze dan je denkt! Daarnaast moet je hier zeker zijn om bijvoorbeeld laminaat te kopen, want dat vind je niet bij een tweedehandszaak.        

Tips om goedkoop een sfeervol interieur te creëren

Als je de belangrijkste zaken tegen een scherpe prijs hebt aangeschaft, kun je je richten op de volgende stap bij het creëren van een sfeervol interieur. Het is helemaal geen verkeerde keuze om hierbij de term “creëren” letterlijk te nemen. De afkorting DIY is niet voor niets helemaal trendy dus…Do It Yourself. Het internet staat vol met mogelijkheden om het meest sfeervolle interieur te creëren. Daarnaast is het ook tamelijk eenvoudig om bijvoorbeeld van een stapel pallets een comfortabel bed te maken.  

Het is uiteraard slim om bij je bekenden eens rond te vragen of ze niet wat interieurstukken over hebben. In veel gevallen is dit echt wel het geval. Dat je dan verschillende stijlen door elkaar krijgt maakt niet uit. Een bohemian wooninrichting is helemaal trendy en wordt gevormd door een combinatie van woonstijlen. Zie je het vragen aan mensen niet zitten of heb je er even geen tijd voor? Geen probleem. Less is more is een andere woontrend van dit moment. Ga voor de minimalistische look. Scheelt ook weer afstoffen….

Bewaar deze info voor later: