Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under nieuws, toekomst.

Groene energie is niet direct een onderwerp wat heel erg aanspreekt voor de studenten van nu. Natuurlijk is er wel een groepje wat zich hiervoor inzet. Denk hierbij aan de wedstrijden van de voertuigen die rijden op zonne-energie. Maar de meeste studenten zien duurzaamheid als een onderwerp voor later. De studentenvereniging L.A.N.X. probeert dit te veranderen. Sinds kort wordt al hun bier gekoeld door groene energie.

Groene energie kiezen

Op het dak van de studentenvereniging zijn sinds kort 20 zonnepanelen te vinden. Overdag genereren die alle stroomvoorziening. De zonnepanelen zijn geplaatst met hulp van ‘De Groene Grachten’. Dit is een organisatie die historische panden verduurzaamt. “Als we hun kunnen enthousiasmeren om aan duurzaamheid te doen, kunnen ze het meenemen naar de baan die ze over een paar jaar hebben”, aldus de woordvoerder van de organisatie.

Student Energy Race

In Nederland zijn steeds meer studenten actief bezig met duurzame energie. Zo is er namelijk afgelopen winter een wedstrijd gehouden onder verschillende studentenhuizen in heel Nederland. Dit om zoveel mogelijk energie te besparen. De winnaars van de wedstrijd was een studentenhuis in Deventer. Deze hebben een besparing van bijna 60% weten te realiseren. Misschien wel knapper was de prestatie van een studentenhuis in Utrecht. Zij hadden in de vijf maanden durende wedstrijd de ‘kleinste voetafdruk’. Oftewel, het minste CO2-verbruik per bewoner en woonoppervlak.

Energie besparen of besparen op energie?

Er kunnen voor studenten twee redenen zijn om te besparen op energie. De eerste is vanwege milieuredenen. De energiezuinigste energie is namelijk energie die niet verbruikt wordt. Maar ook vanwege de kosten van energie. Wat de reden ook is, het is altijd slim om online je energie te vergelijken. Met een onafhankelijke vergelijker als EasySwitch.nl kan je energie vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie. Zo zie je binnen no time hoeveel geld je kunt besparen. Ook zie wat de goedkoopste energieleverancier is voor jou.

Studentenvereniging gaat voor duurzaamheid
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord