Posted by & filed under blogs, studeren.

Ga jij volgend jaar studeren? Dan heb je vast al nagedacht over of je wel of niet bij een studentenvereniging wilt gaan. Studentenverenigingen zijn de laatste tijd natuurlijk niet zo positief in het nieuws geweest. Misschien leek het je eerst heel tof, maar begin je nu toch te twijfelen. Wij zetten de voor- en de nadelen voor je op een rijtje.

 

De voordelen van lid zijn van een studentenvereniging

1. Je leert snel nieuwe mensen kennen
Wanneer je naar een andere stad verhuist vanwege je studie, ken je meestal nog maar weinig of geen mensen. Bij een studentenvereniging leer je snel nieuwe mensen kennen, waarmee je in de meeste gevallen ook nog eens heel hecht wordt. Je maakt er vrienden voor het leven!

 

2. De feestjes
Ben jij een echte party animal en kan jij nu al niet meer wachten om de kroegen en clubs van jouw nieuwe studentenstad onveilig te maken? Dan is een studentenvereniging waarschijnlijk wel wat voor jou. Er worden vaak feesten georganiseerd, en eerlijk is eerlijk: die zijn vaak heel goed! Ook weekendjes weg horen vaak bij het all-in pakket van studentenverenigingen.

 

3. Goed voor je cv
Wij zouden Studentenvacature.nl natuurlijk niet zijn, als we geen tips zouden geven om je cv eens lekker aan te vullen. Dat kan namelijk bij een studentenvereniging! Je eerste jaar is misschien nog niet zo geschikt om al in een commissie te gaan zitten. Alles is nog nieuw voor je, en je moet natuurlijk nog erg wennen aan je studie, de stad en de mensen. Als tweedejaars en ouder raden we je (als je agenda het toelaat) zeker aan om je wel bij een commissie aan te sluiten of een bestuursjaar te doen. Toekomstige werkgevers vinden dit namelijk hartstikke interessant. Zo vind je straks gemakkelijker een baan!

 

De nadelen van lid zijn van een studentenvereniging

1. De ontgroening
De ontgroening: het is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een studentenvereniging, en meestal zijn dat geen positieve gedachtes. Van al die horrorverhalen over ontgroeningen van de laatste tijd, word je niet echt gerustgesteld. Bij sommige studentenverenigingen zijn ontgroeningen ook echt heel heftig, dat kunnen we zeker niet ontkennen. De verhalen kennen we allemaal. Dit geldt echter niet voor alle studentenverenigingen. Wil je graag bij een studentenvereniging maar ben je bang voor de ontgroening? Doe dan eerst goed vooronderzoek. Officieel mogen studenten vaak niet vertellen wat er op ontgroeningen gebeurt , maar meestal kom je op het internet en via-via toch een heel eind en kun je je een vrij goed beeld vormen van wat er op de ontgroening van een bepaalde studentenvereniging gebeurt.

 

2. Het kost veel tijd en geld
Vaak zijn er een, twee en soms zelfs drie avonden per week waarop je verplicht naar de studentenvereniging moet komen. Daarnaast kosten al die feestjes en uitjes met de studentenvereniging veel geld. Dit is wel iets wat je moet overwegen, wanneer je bij een studentenvereniging wilt gaan. Het heeft namelijk hoogstwaarschijnlijk ook invloed op je studieresultaten.

 

studentenvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *