Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs, toekomst.

Na de zomervakantie begint altijd het nieuwe schooljaar en beginnen er veel studenten met studeren. Een van de steden waar veel studenten gaan studeren is Groningen. In deze grote stad staan de hogescholen heel goed aangeschreven en is heerst er een bruisend uitgaansleven. Toch is het spannend om opeens in een grote stad als Groningen te gaan studeren. Wat staat je te wachten? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je op moet letten en wat je te wachten staat.

Studeren in Groningen

Uitgaan in Groningen

Veel studenten vinden dit natuurlijk het leukste van studeren. Daarom is het belangrijk dat je voldoende plekken hebt om uit te gaan en er veel animo voor is. Op dit moment kunnen we helaas niet met zijn alle stappen, maar na de zomer hopelijk weer wel. In dat geval ben je in Groningen op het juiste adres. In Groningen zijn er veel kroegen en clubs te vinden, maar kan je ook gezellig borrelen op de drukke terrassen. Wij hebben voor jouw een paar clubs en bars opgezocht waar jij echt naar toe moet gaan.

Top 5 clubs en bars in Groningen:

  1. Bierlokaal Cafe de Koffer
  2. OMG! – Open Mic Groningen
  3. Belgisch Cafe De Pintelier
  4. Ivans Tavern
  5. Club Kokomo Groningen

Studentenvereniging in Groningen

Houd jij van veel sociale contacten en wil je deze graag vergroten? Dan moet jij je zeker aansluiten bij een van de studentenverenigingen in Groningen. Als je bij een studentenvereniging zit heb je regelmatig feestjes en gezellige borrels. Ook al studeer je al een tijdje in Groningen en zit je nog niet bij en studentenvereniging is het zeker nog aan te raden. Het is nooit te laat om je aan te melden!

Sporten in Groningen

Groningen staat ook bekend om de vele suggesties op het gebied van sporten. Je kan je, naast het studeren in Groningen, bij heel veel sporten en verenigingen aansluiten. In Groningen kan je voetballen of tennissen, maar ook kan je er schaatsen of zwemmen. Naast je verschillende sporten kan je ook nog kiezen tussen veel studentensportvereniging. Hier is het extra gezellig voor studenten, omdat je alleen maar met leeftijdsgenoten sport.

Geldzaken

Als laatste moet je natuurlijk rekening houden met de geldzaken. Studeren in Groningen is heel leuk en gezellig, maar kost ook veel geld. De studies kosten veel geld, maar naast het studeren wil je vast ook leuke dingen doen. Je hebt daarom naast je studie zeker wel een bijbaan nodig om al deze kosten te kunnen dekken.

Nu weet je een beetje wat je kan verwachten als je gaat studeren in Groningen. Heb jij nog niet alle geldzaken op orde en moet je nog wat bijverdienen? Schrijf je dan snel gratis in op onze website!

Bewaar deze info voor later: