Posted by Casper Voss & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Onze tips voor relaxt studeren in Groningen

Als je studeert in Groningen moet je eraan geloven: de vakantie is voorbij en het nieuwe collegejaar is van start gegaan. Dat betekent een hoop nachten doorhalen om die ene deadline te halen en keihard bikkelen voor dat moeilijke tentamen. Tegelijkertijd betekent de start na het nieuwe studiejaar ook dat het studentenleven weer echt op gang komt. Hoe ga jij dit collegejaar in Groningen overleven? Wij geven je tips!

Studentenvereniging in Groningen

Ben je net naar Groningen studentenstad verhuisd? Ga dan bij een studentenvereniging! Zo leer je snel veel nieuwe mensen kennen en maak je vrienden voor het leven. Daarnaast is het onwijs gezellig om elke week biertjes te drinken met leuke mensen. Ook als je al een tijdje studeert: het is nooit te laat om bij een studentenvereniging te gaan!

Studentenkamer

Is jouw kamer in Groningen al klaar voor het nieuwe collegejaar? Een goede studeerplek is onmisbaar tijdens jouw studententijd. Het is erg belangrijk om een plek te hebben waar je je goed kunt concentreren. Al is het maar aan een klein bureautje. Zeker nu we veel online colleges hebben is dit belangrijk, want soms zit je hier wel uren achter elkaar. Zorg dus voor een bureau op de juiste hoogte en een goede stoel om rugpijn te voorkomen. Het fijne aan een aparte studeerplek is ook dat je deze plek aan het eind van de dag kunt ‘afsluiten’. Zo houd je studie en privé gescheiden.

Geldzaken

Elk jaar is het weer een dingetje: je geldzaken regelen. Hoe ga jij die dit jaar op orde houden? Het is slim om het nieuwe collegejaar fris te beginnen wat betreft je geldzaken. Maak daarom een uitgebreide begroting, zodat je weet wat je elke maand binnenkrijgt en waar je geld naartoe gaat. Neem jouw huur, boodschappen, verzekeringen, collegegeld en andere uitgaven in mee. Vergeet ook niet om wat geld apart te houden voor leuke dingen! Heb je veel meer uitgaven dan inkomsten? Dan is het misschien tijd voor een bijbaantje naast jouw studie. Door in de avonden of in het weekend te werken, kun je dit goed combineren met de studie en lekker geld verdienen.

Sporten in Groningen

Een goed voornemen voor het nieuwe collegejaar: sporten. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar helpt ook tegen stress. Zeker als je het druk hebt met je studie is sporten dus ideaal om je hoofd leeg te maken! Verdiep je eens in de sportmogelijkheden. Zijn er gezellige sportverenigingen in Groningen, waar zitten de goedkoopste sportscholen en wat zijn de beste hardlooproutes bij jou in de buurt? Er is vast een sport(vereniging) in Groningen die bij je past!

Uitgaan in Groningen

Misschien wel het belangrijkste en leukste van jouw studententijd: uitgaan! Op het moment kunnen we niet met z’n allen losgaan in kroegen of clubs, maar er zijn genoeg alternatieven. Je kunt terrasjes pakken of naar zit-feestjes gaan. Ook kun je natuurlijk lekker uit eten gaan of ergens uitgebreid borrelen. Er is in Groningen genoeg te doen!

Bewaar deze info voor later: