Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Als je net van de middelbare school afkomt, is studeren natuurlijk hartstikke spannend! Een nieuwe stad, nieuwe vakken en vooral… nieuwe mensen. Je zou van minder zenuwachtig worden. Vooral als je alleen naar een nieuwe stad gaat verhuizen, is nieuwe mensen leren kennen best eng, maar wel heel belangrijk! Wij geven je een aantal tips. Waar leer je nieuwe mensen kennen, als je net gaat studeren?

 

Studentenhuis

Ga je op kamers? Kies er dan voor om in een studentenhuis te gaan wonen. Dit vergt wellicht wat hospiteeravondjes, maar dan kom je uiteindelijk wel op een plek terecht met mensen die waarschijnlijk goed bij je passen. Bovendien schept samen in een huis wonen direct een band.

 

De introweek

Op vrijwel alle scholen wordt er een introductieweek gehouden. Tijdens deze week ga je met je toekomstige studiegenoten een aantal dagen allerlei originele activiteiten doen, en natuurlijk flink feesten! Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje: iedereen is nieuw, kent nog niemand en vind het spannend. De ideale omgeving om nieuwe vrienden te maken.

 

Studentenvereniging

Bij een studentenvereniging leer je heel snel nieuwe mensen kennen, waarmee je in de meeste gevallen ook nog eens heel hecht wordt. De ontgroening, mooie feestjes en vette weekendjes weg. Jullie maakt samen heel wat mee, en blijven daarna vaak er vrienden voor het leven!

 

Een sportvereniging

Zijn die ontgroening en al die feestjes bij een studentenvereniging niet echt iets voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om bij een studentensportvereniging te gaan. Vooral bij teamsporten leer je snel nieuwe mensen kennen, die allemaal dezelfde passie voor een bepaalde sport hebben als jij. Zo heb je meteen een goed gespreksonderwerp!

 

Andere clubjes

Als je niet zo van het sporten bent, zijn er ook genoeg andere studentenclubjes waar je bij kunt gaan. Een studentenkoor, een musicalclub, filmclub, boekenclub of debatclub: in de meeste studentensteden vind je deze wel. Soms is er zelfs een aanbod vanuit je universiteit of school, waardoor je maar weinig geld hoeft te betalen om lid te worden. Ideaal!

 

Ook tijdens je studie leer je nieuwe mensen kennen. Zij studeren allemaal hetzelfde als jij, dus je hebt alvast één gezamenlijke interesse. Onze tip: maak je vooral niet te veel zorgen! Je zult zien dat je vanzelf nieuwe vrienden maakt.

 

leer je nieuwe mensen kennen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord