Posted by Carolien de Blaaij & filed under studeren, Studieplekken.

De grootste stad van Nederland heeft zo zijn voordelen, maar waar vind je nou de beste studieplekken in Amsterdam? In de reeks Focus+Koffie zoeken we uit waar je het beste kan studeren, per stad. Eerder hebben we voor jullie de beste studieplekken in Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Groningen onderzocht. We snappen natuurlijk dat met de toename aan thuiswerken en rond de tentamenperiode een behoefte aan een nieuwe studieomgeving groter wordt. Lees vooral verder voor de beste studieplekken in Amsterdam.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Amsterdam is.

Op zoek naar een Studieplek Amsterdam tijdens Corona? Gelukkig is de OBA nog open!
© Jorge Royan / http://www.royan.com.ar

De beste studieplekken in Amsterdam op een rij:

1. Atria

Je hoeft geen feminist te zijn om te studeren bij Atria. Atria is de kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. In het gebouw vind je erfgoed van vrouwen uit het afgelopen eeuw, de informatie wordt gedeeld en beheert door Atria. De bibliotheek is zonder afspraak toegankelijk voor iedereen. In de bibliotheek vind je 25 plekken waar je in stilte kan werken bij een van de verborgen, maar fijnste, studieplekken in Amsterdam. 

Adres: Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam

2. Anne&Max

In vele steden is Anne&Max een huiskamer van de stad geworden. Met vijf filialen in Amsterdam moest Anne&Max wel in ons rijtje met beste studieplekken in Amsterdam. De relaxte maar knusse sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en de plek niet wilt verlaten. Anne&Max biedt heerlijk koffie aan en een heel menu met biologische ingrediënten. Je kunt aan een tafel tegen het raam zitten maar ook op de bank aan het werken aan je scriptie of onderzoek. Bij Anne&Max zijn er voldoende plekken en genoeg stopcontacten.

Adres: Verschilt per vestiging, zie de website van Anne&Max

3. Volkshotel

Het Volkshotel in Amsterdam is een van de diverse hotels waar je kunt studeren. De razendsnelle wifi en de verse koffie aroma geeft een goede indruk bij binnenkomst. door heel het hotel zitten flexwerk plekken waar je ongestoord je gang kunt gaan, om de 1,5 meter zit een stopcontact waar je laptop kunt opladen en aan een tafel kunt zitten. Je kunt je hier zeven dagen per week vermaken. 

Adres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

4. Coffee & Coconuts

Midden in Amsterdam staat er een hip koffietentje, Coffee & Coconuts,  dat zich focust op exotische specialiteiten en waar een aantal gerechten (en dranken) van het menu op basis van kokos worden gemaakt. Lust je geen kokos? No problemo, er is veel diversiteit in het café. Het café heeft een rustige sfeer met veel zit ruimtes met kussens. Het vriendelijke personeel helpt je aan de Wifi verbinding en stoort je niet wanneer je aan het werk bent, C&C kon niet missen in de top 6 beste studieplekken in Amsterdam. 

Adres: Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam

5. Starbucks

Dichtbij het centraal station van Amsterdam zit op loopafstand een ruime Starbucks. De Starbucks geeft een warme en knusse sfeer door de donkere kleuren en de lichtvoorzieningen in de koffiezaak. Om de meter zie je een tafel waar je kunt zitten met een tweetal aan stopcontacten onderin. Ideaal om te genieten van een Starbucks koffie en aan het werk te gaan. 

Adres: Damrak 80-81, 1012 LN Amsterdam

6. Openbare Bibliotheek van Amsterdam

De universiteitsbibliotheken en de bibliotheken op het Campus zijn rustiger ingedeeld dan de openbare bibliotheek, maar tijdens tentamenperiodes is de drukte niet te overzien en staat er een meterslange rij voor de deur. Wij raden je enorm aan om de openbare bibliotheek van Amsterdam te proberen. Het klinkt misschien wat ouderwets maar veel studenten studeren bij de OBA en is daarom een van de fijnste studieplekken in Amsterdam. Er zijn veel studieplekken, een goede Wifi verbinding en het is op loopafstand van het centraal station van Amsterdam. Je kan breaks inplannen in het cafe van de bibliotheek of snel een koffie halen. 

Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Door al die focus ineens zeeën van tijd over? Maak nu een gratis profiel aan *klik* en ontvang de nieuwste studentenbijbanen als eerste via e-mail.

Bewaar deze info voor later: