Posted by Carolien de Blaaij & filed under studeren, Studieplekken.

Eerder in de reeks Focus+Koffie hebben we uitgezocht naar welke plekken je in Utrecht en Rotterdam kan gaan om te genieten van een kopje koffie en om met volle focus te werken. De tentamens en assessments staan om de hoek te wachten. Studentenvacature heeft de hotspots uitgezocht waar je in Groningen knus en geconcentreerd aan het werk kunt gaan.

De beste studieplekken in Groningen op een rijtje: 

1. Het Floreshuis

Het Floreshuis is een van de beste studieplekken in groningen door verschillende factoren. Het is een buurthuis waar je terecht kunt voor een verse lunch/avondmaal voor een lage prijs. Je kunt van maandag tot donderdagavond eten bij de studenten van “L’eetudi”. Naast het eten kun je netwerken met stadsgenoten en studenten van verschillende disputen.  Het huis heeft verschillende ruimtes waar je in stilte kan werken, er is altijd plek, het internet netwerk is uitstekend en het eten is goed voor de studenten portemonnee.  

Adres: Floresplein 19, 9715 HH Groningen

We got you: Studieplekken in Rotterdam zijn het best met een goede maaltijd

2. Coffee Company

In een van de oudste straten van Groningen vind je de Coffee Company. Een vrij diverse plek waar je in de namiddag kan genieten van een gitarist met live muziek, perfect voor de afwisseling na uren studeren. Bij de Coffee Company kan je aan de lange tafel zitten of tegen het raam om te studeren en kun je genieten van heerlijke koffie. 

Adres: Oude Ebbingestraat 39, 9712 HB Groningen

De fijnste studieplekken in Rotterdam moeten sowieso goeie koffie schenken!

3. Groninger Archieven  

Het regionaal historisch centrum, Groninger Archieven, staat ook op de lijst van beste studieplekken in Groningen. Je kunt bij Groninger Archieven terecht voor een collectie van oude boeken, kranten, prenten en video’s uit het afgelopen eeuw. Het historische gebouw valt meteen op door de portretfoto’s en houten kaders boven het entree. Voor een studieplek dien je te reserveren op de website. In de studiezaal is er altijd een archiefmedewerker aanwezig om je te adviseren bij je onderzoek. 

Adres: Cascadeplein 4 9726 AD Groningen

4. Openbare Bibliotheek

Net zoals bij vele steden heeft Groningen ook een openbare Bibliotheek. Openbare bibliotheken zijn altijd een goede keus als het gaat om studieplekken in Groningen en heel Nederland. Hier kun je in rust kranten, magazines en boeken lezen. Mocht je ze willen lenen kun je gemakkelijk bij de balie een abonnement aanvragen. Er is altijd ruimte in de bibliotheek om je laptop te pakken en te studeren, hier is geen reservering voor nodig.

Adres: Nieuwe Markt 1, 9712 KJ Groningen

5. Kattencafé Op Z’n Kop

Bij Kattencafé Op Z’n Kop  kan je genieten van verse taarten, een verse lunch en natuurlijk 10 katten die door heel het cafe lopen. Je kunt met ze knuffelen, aaien en ze voeren. Een fijne en rustige ontmoetingsplaats waar je je werk kunt doen. Het cafe is laid-back, persoonlijk en een van de fijnste studieplekken in Groningen. Je proeft de relaxte sfeer meteen bij binnenkomst. 

Adres: Oude Ebbingestraat 57, 9712 HC Groningen

Ben je na het lezen van de blog van de reeks Focus+Koffie nieuwsgierig geworden naar wat wij doen? Kijk dan op op onze pagina.

Bewaar deze info voor later: