Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Eerder in onze reeks Focus + Koffie gingen wij naar Rotterdam en Zwolle voor de beste studieplekken in deze steden. De vraag naar plekken waar je met volle focus kan studeren of flexwerken is steeds groter aan het worden en thuiswerk is here to stay. Deze ronde is de mooie Domstad aan de beurt: tijd voor de beste studieplekken in Utrecht.

Utrecht is prachtig: het bruist van de energie en zit bomvol start-ups, zzp’ers en fanatieke studenten. Met instituten als de HU en Universiteit Utrecht is het logischerwijs is het dan ook de plek van één van onze regiokantoren.

In onze zoektocht de fijnste studieplekken in Utrecht, namen we een lijst met eisen mee: we keken naar de locatie, kwaliteit van het internet en natuurlijk sfeer. Kortom, alles wat je nodig hebt om tot rust te komen en ongestoord kan werken aan je deadlines bij deze beste werkplekken in Utrecht.

De 7 fijnste studieplekken in Utrecht:

1. Bibliotheek Neude

Het oude hoofdpostkantoor uit 1924 heeft plaats gemaakt voor een openbare bibliotheek midden in de stad. De grootste bibliotheek van Utrecht is gevestigd op het Neude met maar liefst vier verdiepingen vol met boeken en studieplekken. Door de hele bibliotheek ze je verschillende resten van het oude postkantoor. Waan jezelf in de boeken doolhof met verschillende genres. De bibliotheek telt meer dan 100 studieplekken waar je ongestoord kan flexwerken. Je hebt uitstekende verbinding met de stads-wifi of het netwerk van de bibliotheek zelf en aan bijna elke tafel zit een stopcontact. Honger? Niet eens tweehonderd meter verderop is er een nieuwe Albert Heijn geopend waar je maaltijd salade kan scoren. De bibliotheek is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. 

Adres: Neude 11, 3512 AE Utrecht

De mooiste boekenwinkel van NL? Waanders te Zwolle is in ieder geval onze favoriete studieplek

2. Cousina

In 2019 kwam een jonge ondernemer met het idee om in het hectische Lombok een oase van rust te creëren. Met de gekleurde tegelvloeren en het Marokkaanse potten werk aan de muur werd Cousina het eerste koffietentje & restaurant op de Damstraat. Bij aankomst valt meteen op dat we niet de enige waren die hier in alle stilte kwamen studeren. Er zaten drie andere personen aan het werk met hun laptop en een kopje aromatische Marokkaanse muntthee. Deze konden wij natuurlijk niet overslaan in onze top 7 voor de beste studieplekken in Utrecht.

Adres: Damstraat 2, 3531 BV Utrecht

3. Ludwig coffee bar

In het monumentaal pand op de Janskerkhof is het Coffeebar Ludwig gevestigd. De barista’s in de cafe weten wat ze doen en de koffiebar maakt alleen maar gebruik van Illy koffiebonen. Onder elke tafel staat een stopcontact waar je je laptop en telefoon kunt opladen. De wifi verbinding is in deze studieplek in Utrecht perfect en je kan in alle stilte werken.

Adres: Drift 9, 3512 BR Utrecht

4. ‘T koffieboontje

Sfeer en gastvrijheid zijn belangrijke begrippen voor ‘t koffieboontje. Wat meteen opvalt is de huiskamersfeer van het cafe. Je ziet verschillende soorten mensen bezig en genieten van een kopje koffie of thee met een snack. Je ziet mensen studeren, een boek lezen en bijkletsen met vrienden. De relaxte sfeer en de hangstoel zorgen voor een plek waar je oneindig kan blijven schrijven aan die vervelende essay. De perfecte plek om te concentreren!

Adres: Oudegracht 92, 3511 AV Utrecht

5. Ted’s

Ted’s Utrecht biedt all day brunch aan: looove it. Op de Oude gracht staat de vierde vestiging van het café en de lunchroom. Met de ruime openingstijden is en het strakke interieur is dit een van de meest geliefde studieplekken in Utrecht. De bescheiden ruimte biedt studenten de mogelijkheid om langs het raam op een barkruk in alle rust te werken. Je kunt er dagdromen met een cappuccino en het uitzicht van de gracht.

Adres: Lichte Gaard 8, 3511 KT Utrecht

6. Chique o Latte

Biologische thee, Bubble tea of een freakshake tijdens het studeren? Het kan allemaal bij Chique o Latte. Het cafe is goed te bereiken met het openbaar vervoer en een minuut lopen van de Bijenkorf. Bij Chique o Latte zit bij elk tafeltje een stopcontact en kun je in alle rust aan het werk. Deze ideale studieplekken in Utrecht hebben een top wifi-verbinding en ook bij Chique o Latte ontbreekt dat niet. 

Adres: St Jacobsstraat 101, 3511 BP Utrecht

7. Frenchie cafe

Een knus en gezellig cafeetje in het centrum waar je all-day kan ontbijten. Het roze interieur gecombineerd met goud zorgt voor een ’20’s vibe en brengt wat variatie in de Utrechtse werkplekken. Je kunt terecht bij Frenchie cafe om te ontbijten, lunchen na het shoppen of om te werken. De roze en grijze Latte zijn het proberen waard naast het hard werken. Tijdens het lekkere weer is het mogelijk om op het terras te werken.

Adres:  Lange Nieuwstraat 21, 3512 PB Utrecht

Met deze studieplekken in Utrecht kun je geconcentreerd je werk af maken! Hou je nu ineens tijd over? Op onze website vind je studiegerelateerde banen waar je goed verdiend en die je op je CV  kunt zetten. Binnen 1 minuut heb je al een profiel voor alerts over de nieuwste banen.

Bewaar deze info voor later: