Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under vakantie, zomer.

Het is tijd om op vakantie te gaan, maar is je stufi bijna op? Dan is het tijd om een goede budget vakantie te zoeken. Er zijn volop mogelijkheden om een leuke vakantie te maken zonder dat het de hoofdprijs kost. Besparen op de kosten van de vakantie kan gemakkelijk. We hebben gekeken naar het uitgavenpatroon van Nederlanders op vakantie. Op basis daarvan hebben we meerdere tips om de vakantie niet zo prijzig te maken.

 

Stufi bijna op, maar toch op vakantie?

 

Kijk wat het budget is en wat je wilt besteden

Start door te kijken hoeveel geld er over is van je stufi en hoeveel je wilt besteden aan de vakantie. Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de mensen zich houdt aan het vakantiebudget. Een derde geeft meer uit. Als jij hier ook bij hoort is het goed om het budget bij te stellen. Door vooraf een budget op te stellen is het mogelijk om de uitgaven te beheersen.

Het is altijd verstandig vooraf een goed spaarpotje op te bouwen. Kijk daarom op interessante vacatures, zodat jij je financieel geen zorgen hoeft te maken!

 

De biertjes en wijntjes

Aan een lekkere maaltijd, de drankjes en consumpties geven we het grootste deel van het budget uit. Vaak wordt er onbedoeld teveel geld aan uitgegeven op vakantie. Meer dan de helft van de mensen geven onbewust meer uit aan eten en drinken dan ze zouden willen. Ook betaalt een deel meer dan bedoeld is aan de accommodatie. Door hier bewust van te zijn is het mogelijk om deze kosten te beheersen. Ook kun je als student voor het uitgaan eerst wat drinken in de accommodatie. Bij uitjes is het verstandig om zelf de lunch mee te nemen.

 

Vergelijk alles goed

Het is belangrijk om continu te vergelijken. Ga je met het vliegtuig? Ga dan eerst vergelijken welk ticket het goedkoopste is. Wil je een auto huren? Wederom: vergelijken! Ook bij het boeken van de accommodatie is het belangrijk om te vergelijken. Zorg ervoor dat je de beste deal krijgt. Door alles goed te vergelijken is het mogelijk om honderden euro’s te besparen.

 

De juiste plek om te overnachten

Kijk waar je op een betaalbare manier kunt overnachten. Is het een budget hotel, hostel of een bed en breakfast? Bekijk ook de Airbnb opties. Het is ook leuk om te gaan kamperen op een camping. Een goede tent kopen is dan wel belangrijk. Bekijk welke campings er zijn om een leuke plek te scoren. Zeker als je met een groep gaat kan dit voor een leuke besparing zorgen.

 

Flexibele reisdata buiten het hoogseizoen

Het is goed om net voor de grote massa op vakantie te gaan of erna. Door net iets eerder of later op vakantie te gaan is het mogelijk om goedkoper op vakantie te gaan. Ook met een klein budget zijn er volop mogelijkheden. Wees flexibel met de reisdata. Het reizen met de trein of vliegtuig kan op dagen buiten het weekend goedkoper zijn. Door net iets te schuiven met de dagen is het mogelijk om met minder geld ook op dezelfde bestemming te komen.

 

Goedkope dagjes uit

Kijk naar betaalbare uitjes in de regio. Vaak zijn er dagen wanneer je voor minder geld (of zelfs gratis) naar een museum kunt gaan, een tour kunt doen of wat kunt bezichtigen. Vraag de lokale mensen naar tips en ontdek hoe je een leuk uitje kunt plannen. Vaak weten ze plekken waar de toeristen massa’s niet naartoe gaan en je nog veel meer kunt genieten. Een betere ervaring met een lagere investering is een goede combinatie. In de grote steden ontkom je vaak niet aan de bekende attracties. In Parijs moet je natuurlijk naar de Eiffeltoren gaan en in Londen naar de Tower Bridge.

Bewaar deze info voor later: