Posted by Rosa Kuijpers & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Een van de grootste misverstanden bij het vinden van een (bij)baan, is dat veel mensen denken over onvoldoende kwaliteiten te beschikken voor een bepaalde functie. Zelfs als ze hoogopgeleid zijn, veel werkervaring en indrukwekkende cv’s hebben. Veel mensen willen zich graag bewijzen, en als dan de verwachte erkenning niet komt, slaat de twijfel toe. Waar liggen mijn talenten eigenlijk? Klinkt dit herkenbaar voor jou en wil jij meer uit jezelf halen en jouw talenten ontdekken? Hieronder staan een aantal vragen die jou kunnen helpen in  de zoektocht naar jouw talenten.

 

Talentenvraag  1. Wat doe jij het liefste?

Mensen zijn vaak goed in de dingen die ze leuk vinden om te doen. Zijn er onderwerpen waar jij verzot op bent en maar niet over op kunt houden? Over wat voor onderwerpen gaat het dan? Welke passie zit er in deze onderwerpen verscholen? En nog belangrijker, welke talenten?

 

Talentenvraag 2. Wat vinden anderen?

Soms is het lastig om jouw eigen kwaliteiten te zien, maar jouw vrienden zullen dit waarschijnlijk wel zien. Familie en vrienden weten soms beter dan jijzelf waar je goed in bent. Dus vraag aan hen welke kwaliteiten jij volgens hen bezit.

 

Talentenvraag 3. Wat gaat jou gemakkelijk af?

Zijn er misschien taken die jou gemakkelijk afgaan? Of dingen die jij vanzelfsprekend vindt? Wat doe jij zonder moeite? Er is een grote kans dat jouw talenten hierin verborgen zitten. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van bepaalde resultaten, het geven van presentaties het motiveren van anderen, social talks of analyseren. Het kan allemaal!

 

Talentenvraag 4. Wat vind je het leukste om te doen?

Jouw talenten komen vaak naar de oppervlakte op momenten dat je er eigenlijk helemaal niet mee bezig bent. Wat vind je het leukste om te doen in je vrije tijd of tijdens de (bij)baan die jij doet?

 

Je zult zien dat na het beantwoorden van deze vragen blijkt dat je wel degelijk over kwaliteiten beschikt waar je veel baat bij kan hebben in je zoektocht naar een (bij)baan. Zoek aan de hand van deze gevonden talenten een functie die erop aansluit. Wedden dat je binnen no time een leuke (bij)baan vindt?

 

talenten
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord