Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, opmerkelijk.

The results are in! Wij hebben voor jou tien leuke en grappige studentenweetjes verzameld. Gewoon, omdat het kan. Wat halen studenten gemiddeld voor een tentamen, bij welke opleiding zijn mensen het meest lui en waar zijn de knapste bollebozen te vinden? Je leest het allemaal hieronder.

10 weetjes over studenten: handige en grappige feiten over wat studenten bezig houdt

De top 10 van interessante en grappige weetjes over studenten 

  1. De meeste studenten dromen ervan om te werken bij grote multinationals zoals Shell, Rabobank, Heineken, Unilever en andere grote organisaties.
  2. Uit onderzoek van website the Tab is gebleken dat de knapste studenten te vinden zijn bij de opleiding Psychologie. Waar dit onderzoek op gebaseerd is, is een raadsel. Iedereen is natuurlijk op zijn eigen manier knap. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat 78% van de psychologiestudenten vrouw is?
  3. Wist je dat veel studenten het stopwoordjeall right’ gebruiken? Heel opvallend! Vooral de mensen die al langer studeren en de slimmeriken die bijles geven maken zich hier schuldig aan. Let er maar eens op.
  4. Wist je dat 71 % van de studenten een bijbaan of een betaalde stage heeft? Goed bezig dus!
  5. Qua drank is bier de grote favoriet onder studenten. Daarnaast geeft driekwart van hen aan regelmatig sterke drank te drinken. Wodka is de nummer 1 onder de sterke dranken.
  6. In het studiejaar 2018-2019 hadden de meeste scholieren interesse in de universitaire studie Geneeskunde, gevolgd door Psychologie en Criminologie. Onder de HBO-opleidingen was Commerciële Economie de populairste studie.
  7. Wist je dat van iedereen die een studievertraging heeft, maar 20% achterloopt door een luie instelling? Niet slecht toch? Wanneer mensen in jouw omgeving het weer eens hebben over het ‘luie’ studentenleven, kun jij hen dit weetje voorschotelen en zo het tegendeel bewijzen.
  8. Helaas heeft maar 34% van de studenten een bijbaan die studiegerelateerd is. Dit valt ons dan weer een beetje tegen. Wil jij wel kans maken op een studiegerelateerde bijbaan? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau en blijf op de hoogte van vacatures die passen bij jouw studie!
  9. Het gemiddelde tentamencijfer van alle studies bij elkaar was in het jaar 2018-2019 maar liefst een 7,1! WO-Master studenten behaalden gemiddeld zelfs een 7,53. Netjes hoor!
  10. Schrikken de grote wetboeken van de opleiding Rechtsgeleerdheid jou meteen al af? Maak je geen zorgen, want uit onderzoek is gebleken dat rechtenstudenten op WO–niveau de laagste studielast ervaren. Onder alle HBO-studenten ervoeren de economiestudenten dit jaar de laagste studielast.

Zo. Jij doet het weer goed op de volgende verjaardag. Bewapend met handige studentenweetjes kun jij er weer tegenaan.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord