Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, tips op de werkvloer.

Altijd spannend: zo’n eerste dag op je nieuwe werk. Waarschijnlijk ben je super zenuwachtig! Zal je kunnen voldoen aan de verwachtingen die het bedrijf ongetwijfeld van je heeft? Wie zijn je nieuwe collega’s? En… vinden ze jou wel leuk? Je wilt natuurlijk goed overkomen op zo’n eerste werkdag. Daarom geven wij je een aantal tips om je eerste werkdag door te komen.

 

1. Kom op tijd!

Zorg in elk geval dat je niet te laat komt op je eerste werkdag! Ga op tijd naar bed. Op die manier verslaap je je zeker niet. Leg bovendien je kleding de avond van te voren alvast klaar, zodat je je daar ’s ochtends geen zorgen meer over hoeft te maken. Ga ook altijd iets eerder weg en houd de verkeersinformatie en eventuele OV-vertragingen goed in de gaten.

 

2. Het voorstelrondje

Je nieuwe collega’s zijn waarschijnlijk net zo benieuwd naar jou als jij bent naar hen. Doe daarom eerst een voorstelrondje op de afdeling waar je gaat werken. Zorg dat je een leuk verhaaltje over jezelf hebt voorbereid. Wie ben je? Wat doe je graag? En wat wordt precies jouw functie binnen het bedrijf?

 

3. Aan de slag!

Na het voorstelrondje ga jij waarschijnlijk beginnen met je werkzaamheden. Neem je tijd om de gebruiken en systemen binnen het bedrijf goed te leren kennen, en wees vooral niet bang om vragen te stellen aan je baas of collega’s. Zij zullen zeker bereid zijn je wat wegwijs te maken binnen de organisatie. Het is namelijk logisch dat je nog niet alles weet.

 

4. Ga lunchen met collega’s

De lunch is een ideaal moment om te socializen met collega’s. Stop die smartphone dus weg, en knoop een gezellig praatje met ze aan. Zo leer je iedereen wat beter kennen, en leren jouw collega’s jou kennen.

 

5. Pak je rust

’s Avonds ben je waarschijnlijk uitgeput. Zo’n eerste werkdag is super vermoeiend door al die nieuwe indrukken die je opdoet en nieuwe mensen die je leert kennen. Ga daarom weer vroeg slapen, zodat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Je zult zien dat je na een tijdje begint te wennen aan de organisatie en je werk. Vanaf dan heb je ’s avonds ook weer energie voor andere dingen.

 

Dit waren onze tips om je eerste werkdag door te komen. Heb jij nog tips?

 

tips om je eerste werkdag door te komen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord