Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, Gezondheid, opmerkelijk, toekomst.

Onlangs hebben wij voor SV een poll geplaatst over goede voornemens. Het merendeel had gereageerd wel goede voornemens te hebben, maar hier zich niet meer aan te houden. Eén van de populairste voornemens is toch wel om meer tijd aan de studie te besteden. Maar hoe kan jij er nou voor zorgen om je toch wel aan jouw goede voornemen(s) te blijven houden? Dat vertellen wij in dit artikel.

 

Stap voor stap

Probeer niet te grote voornemens vast te stellen, deze zijn gedoemd om te mislukken. Maak een duidelijk plan en hak dit in kleine stapjes. Maar het belangrijkste is om gewoon te beginnen, hoe erg je er ook tegenop ziet.

 

Visualiseren

Schrijf je goede voornemens op en schrijf/leg/hang ze op een duidelijk zichtbare plek waar je er zeker weten vaak naar kijkt. Op deze manier zie je ze vaak genoeg en blijven ze beter in je hoofd hangen. Maak eventueel een moodboard om te visualiseren.

 

Wees niet te streng

Uiteraard wil jij je natuurlijk wel aan je goede voornemens houden. Wees hierbij niet te streng voor jezelf (zie ook het kopje ‘stap voor stap’). Rome is ook niet in één keer gebouwd. Mocht het een aantal keer fout gaan, baal dan even en begin gewoon weer opnieuw. Niemand is perfect. Stel ook niet te veel voornemens voor jezelf.

 

Belonen

Dit is een essentieel onderdeel van alle tips. Elk stapje vooruit is top! Beloon jezelf hier dan ook voor. Hierdoor blijf je gemotiveerd. Of spreek met jezelf af dat jij jezelf mag belonen bij elk stapje die jij hebt behaald van het grotere doel. Op deze manier kun jij al je stapjes straks afvinken.

 

Vertel het vrienden en familie

Stel vrienden en familie op de hoogte. Zij kunnen jou behoeden voor eventuele fouten en jou juist stimuleren om het vol te houden. En misschien kunnen jullie wel samen aan de goede voornemens werken. Samen is het makkelijker vol te houden.

 

Geloof in jezelf dat het je gaat lukken!

 

Tips om je goede voornemens vol te houden
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord