Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, studeren, tips & trucs, vakantie.

Woon jij op kamers? Dan is de kans groot dat jij in een van de komende dagen de trein op stapt. Kerst is namelijk de ideale gelegenheid om je ouders, verdere familie of middelbare schoolvrienden weer eens een bezoekje te brengen. Voor sommige studenten betekent dit een reis van minder dan een uurtje, maar mensen die in Groningen of Maastricht studeren, doen er misschien wel 3 of 4 uur over om bij hun ouders, familie of vrienden te komen (afhankelijk van waar die wonen natuurlijk). Hoe zorg je er nu voor dat die treinreis aangenaam wordt, in plaats van een ellenlange, super saaie rit? Wij geven je 4 tips om treinreizen leuker te maken.

 

1. Lezen

Neem een boek mee! Als je een leuk of spannend boek hebt, vliegt die treinreis sowieso om! Doen boeken je teveel aan je studie denken, en heb je daar in je kerstvakantie geen zin in? Probeer dan eens een tijdschrift! In elk groot station zit wel een boekwinkeltje waar je een heel scala aan tijdschriften kunnen kopen, allemaal met verschillende onderwerpen. Ideaal!

 

2. Kijk om je heen!

Houd jij in de zomer ook zo van op een terrasje zitten, en heerlijk naar alle mensen kijken die er voorbij komen? Dit kun je in de trein ook doen! Op ieder station stappen er namelijk weer nieuwe mensen in. Wellicht doe je zo wel inspiratie op voor een nieuwe kerstoutfit!

 

3. Doe de treinbingo

De treinbingo: het klinkt als iets voor bejaarden, maar wij vonden het een super goed idee! Je maakt een bingokaart van alle dingen die je in de trein tegen kunt komen en gaat vervolgens afstrepen. Een slapende man, een friet-etende vrouw, krijsende kinderen: je kunt het allemaal op je bingo kaart zetten. Wanneer je bingo hebt mag je jezelf natuurlijk belonen! Bijvoorbeeld met een heerlijk stuk chocolade. Zo wordt die treinreis ineens een stuk leuker!

 

4. Maak een praatje

Tegenwoordig zit iedereen maar op zijn smartphone of met oortjes in muziek te luisteren. Best ongezellig eigenlijk. Maak eens een praatje met je buurman of buurvrouw! Niet iedereen staat hiervoor open, maar je zult zien dat er ook mensen zijn die het best gezellig vinden. Bovendien… je weet nooit wat er uit voort kan komen…

 

Wat zijn jouw tips om treinreizen leuker te maken?

 

tips om treinreizen leuker te maken
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord