Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Je bent op zoek naar werk en wilt gaan solliciteren. Vacaturebanken en uitzendbureaus zijn dan een perfect plek om te starten met zoeken. Ze bieden veel vacatures aan, op verschillende vakgebieden en niveaus. Maar waar moet je nu allemaal op letten wanneer je door de vacatures scrollt? Wanneer weet je: Deze vacature is mij op het lijf geschreven? Wij geven je tips om vacatures te vinden die perfect bij jou passen!

 

Gebruik de filters

Een vacaturebank of uitzendbureau heeft vaak duizenden vacatures online staan. Het duurt dus wel even, voordat je die vacatures allemaal bekeken hebt. Bij de meeste vacaturebanken en uitzendbureaus kun je daarom gebruik maken van filters. Zo kun je bijvoorbeeld je opleidingsniveau, de regio waarin je werk zoekt, het dienstverband waar je naar op zoek bent, en/of de sector waarin je werk zoekt invoeren. Op die manier bespaar je jezelf ontzettend veel tijd.

 

Sluit de vacature aan bij de opleiding die je volgt?

Als jij een opleiding volgt die goed aansluit bij de vacature, heb je zeker een streepje voor. Voor de recruiter betekent dit namelijk dat je kennis van zaken hebt. Daarnaast is het voor jezelf ook leuk als je dat wat je op school leert, in de praktijk kunt brengen. Je volgt bovendien een opleiding in die richting, dus waarschijnlijk vind je het werk dan ook erg leuk en interessant. Dit maakt jouw gemotiveerder, en dus geschikter voor de (bij)baan.

 

Ken jezelf!

Ben jij ontzettend chaotisch, maar wordt er voor de vacature een nauwkeurig en precies iemand gevraagd? Dan past de vacature wellicht niet zo goed bij jou. Je kunt natuurlijk liegen, en op je cv zetten dat je uitstekend nauwkeurig kunt werken. Echter, mocht je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, dan zal een recruiter daar meteen doorheen prikken. Dat is tenslotte zijn/haar vak! Bespaar je dus die tijd en moeite, en zoek verder naar een vacature die beter bij je past.

Vind jij het moeilijk om te beoordelen of een vacature bij je past of niet? Doe dan eens onze persoonlijkheidstest. Deze test meet je persoonlijkheid, en laat vervolgens direct onze vacatures zien die perfect bij jou passen.

 

Veel ervaring gevraagd

Voor verschillende vacatures wordt vaak enige ervaring gevraagd. Bij sommige vacatures is dit een harde eis, maar je kunt altijd proberen om toch te solliciteren. Een opleiding of stage in de juiste richting is óók ervaring. Bovendien wil jij graag leren en ben je super gemotiveerd. Dit zijn eigenschappen die soms veel belangrijker zijn dan ervaring. Een nee heb je, een ja kun je krijgen.

 

Met deze tips om vacatures te vinden, vind jij vast ook vacatures die perfect bij jou passen! Start dus met (gericht) zoeken, en solliciteren maar!

 

vacatures
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord