Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Kan je die films van vroeger nog herinneren waarbij de hoofdpersonage tegen een robot in zijn huis sprak en vroeg ‘doe het licht aan’ en het licht daadwerkelijk aan ging? Hartstikke vet was dat! Het zat er natuurlijk aan te komen dat deze technologische ontwikkelingen op een dag realiteit zouden worden en dat iedereen deze techniek zou kunnen toepassen in zijn of haar huis. Ben je een student en kan je niet wachten om je woning te voorzien van smart home technologie? Lees dan snel verder met welke producten je je studentenkamer slimmer kan maken.

1 van onze studentenkamer inrichting tips: maak je kamer slimmer met apparaten zoals Google assistant!

Hé Siri

“Hé Siri, hoe kan ik mijn studentenkamer slimmer maken?” Nou, dat kan door gebruik te maken van smart home producten. Tegenwoordig kan je bijna alle elektronische en domotica producten met je smartphone verbinden. Regel met 1 handeling op je telefoon de temperatuur en de verlichting in je studentenkamer. Handig voor als je de hele dag op pad  bent geweest en je wil niet in een koude kamer thuis komen. Of stel je bent te lui om op te staan om het licht aan te doen dan kan je gewoon zeggen: ‘’Hé Siri, doe het licht eens aan’’. Geen fan van Apple? Dan kan je ook een Google home Assistant of Alexa gebruiken.

Slimme speaker

Ook een slimme speaker mag niet ontbreken in een studentenkamer. Een geweldige speaker voor als je een feestje wil geven of een serie gaat binge met je vrienden. Moet het geluid harder of moet de serie of het liedje doorgespoeld worden? Dan vraag je dat toch gewoon even aan Siri of Google. Door de speaker te verbinden met een smart home entertainment set kan je heel gemakkelijk je je televisie en bedienen via je smartphone. Is de afstandsbediening weer eens kwijt? Zap dan gemakkelijk via je telefoon naar de volgende zender.

Sfeermaker

Een gezellige en relaxte sfeer hoort in een studentenkamer. Verlichting is één van de dingen die zorgt voor een goede sfeer in huis. Denk hierbij aan een slinger kerstlampjes aan de muur of discolicht tijdens een feestje. Ook kan je het licht in de studio bedienen met je stem of je telefoon door middel van smart Philips Hue licht. Verbind de Philips Hue lampen met het Wi-Fi netwerk bestuur het licht met je telefoon.

De smart verlichting is ook handig voor als je midden in de nacht thuiskomt van een feestje. Schakel de lichten aan via je smartphone al voordat je thuis bent en je hoeft nooit meer in het donker thuis te komen. Koppel de Philips Hue aan je smart home entertainment set en de kleur van het licht verandert naar wat je op dat moment aan het kijken of luisteren bent. Dat is nog eens een slimme sfeermaker!

Slimme stofzuiger

Schoonmaken staat vaak niet bovenaan het prioriteitenlijstje van een student. Met moeite wordt de kamer één keer in de maand schoongemaakt. Gelukkig bestaat er een slimme robotstofzuiger die een handje kan helpen. Een robotstofzuiger kan elke dag aangezet worden en zal zelfstandig gehele kamer afgaan en al het stof opzuigen. Obstakels en drempels zijn geen probleem voor de stofzuiger. Stel verschillende programma’s in en bestuur de stofzuiger met een app of je stem. Nooit meer een vieze studentenkamer vol met stof door de slimme robotstofzuiger.

En, zit jij er al zo fancy bij?

Bewaar deze info voor later: