Posted by Casper Voss & filed under blogs, tips & trucs, tips op de werkvloer, toekomst.

Binnenkort breekt er een spannende dag aan… De eerste werkdag bij je nieuwe (en misschien wel je eerste) baan! We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goede eerste indruk achter te laten… Met deze tips gaat jou dat zeker weten lukken! °

Voorbereiding is key

De dag of avond voordat je eerste echte werkdag aanbreekt, kun je al een aantal voorbereidingen treffen. Denk bijvoorbeeld na over wat je gaat lunchen en leg je eten indien mogelijk alvast klaar. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Bekijk de dag van tevoren vast hoe laat je bus of trein gaat (en zorg ervoor dat je genoeg speling hebt qua tijd!). Een nieuwe baan betekent een nieuw ritme en een nieuwe routine. Geef jezelf de tijd om daaraan te wennen, sta wat vroeger op en vertrek op tijd van huis.

Zorg dat je er verzorgd uitziet

We kunnen er niet omheen dat het uiterlijk een redelijk grote rol speelt bij het achterlaten van een goede eerste indruk. Een nette outfit, verzorgde haren en misschien wat make-up kunnen hier zeker bij helpen. Qua outfit kun je de plank niet misslaan met een zakelijke look. Ga bijvoorbeeld voor een bloesje met een pantalon of rok. Qua accessoires doen een horloge, sjaaltje en een mooie tas het altijd goed. Een stevige tas is bovendien, naast dat het een mooi accessoire is, ook nog eens noodzakelijk… Je zou toch echt ergens je lunch, portemonnee, sleutels en agenda in mee moeten nemen. Misschien neem je zelfs een eigen laptop met je mee naar kantoor. In dat geval is het aan te raden deze mee te nemen in een mooie laptoptas. Goede keuzes voor mooie laptoptassen zijn bijvoorbeeld een klassieke leren schoudertas of een hele nette, erg zakelijke aktetas.

Wanneer je rekening houdt met de bovenstaande punten, probeert om rustig te blijven, zorgt voor een goede nachtrust, en bovenal: jezelf blijft, dan moet het helemaal goed komen met je aller eerste werkdag.

Bewaar deze info voor later: