Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Eindelijk lijkt de lente dan echt te zijn begonnen. Na al die maanden donkere wolken breekt het zonnetje deze week eindelijk door. Zul je zien dat jij net nu examens of tentamens hebt en hard moet studeren. Zo oneerlijk! Wij geven je een aantal tips voor studeren met mooi weer. Hoe studeer je nu effectief wanneer je eigenlijk het liefst languit in de zon zou willen liggen of op een terrasje zou willen zitten?

 

1. Ga niet buiten leren!

Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn: ga niet buiten leren! Buiten is het vaak te warm (of misschien toch nog iets te koud), schijnt de zon op het beeldscherm van je laptop, of ben je afgeleid door de kat van de buren die gezellig op bezoek komt. Binnen, met een lekkere temperatuur, is de plaats waar jij je waarschijnlijk het best zult kunnen concentreren.

 

2. Neem meerdere of langere pauzes

Alleen maar binnen zitten is natuurlijk wel zonde, dat snappen wij ook. Neem daarom meerdere of langere pauzes waarin jij toch eventjes van het zonnetje kunt genieten. Dit werkt motiverend! Hoe eerder jij hoofdstuk vijf in je hoofd hebt zitten, hoe sneller je naar buiten kunt. Wedden dat je ineens stukken sneller leert?

 

3. Leer samen

Het blijft moeilijk om binnen te zitten, terwijl de rest van Nederland geniet van de eerste zonnestralen. Leer daarom samen met een vriend(in) of studiegenoot. Jullie zitten allebei in hetzelfde schuitje, zijn allebei super zielig (want: binnen moeten blijven met mooi weer is zielig), en kunnen elkaar motiveren.

 

4. Beloon jezelf

Heb je even pauze? Beloon jezelf dan voor dat harde studeren met een lekker ijsje! Misschien kun je, als je de hele middag hard geleerd hebt, ’s avonds zelfs nog wel even lekker drankjes doen op een terras! Dit geeft dubbel zo veel voldoening, wanneer je de hele middag hard gewerkt hebt.

 

Studeren met mooi weer: Het is geen pretje! Helaas moet je er toch even doorheen. Als het je nu lukt, heb je waarschijnlijk de hele zomervakantie nog de tijd om van het mooie weer te genieten.

 

studeren met mooi weer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord