Posted by Carolien de Blaaij & filed under arbeidsmarkt, blogs, sollicitatie info.

De lente is weer begonnen! We moeten nog even wachten op het echt zonnige lenteweer, maar we merken aan de aanvragen van opdrachtgevers dat de lente nu echt op komst is. Met de komst van het mooie weer zien we de eerste terrassen alweer volstromen en gaan mensen naar buiten om lekker te sporten. Dit betekent dat in de horeca-, recreatie- en evenementenbranche weer genoeg werk beschikbaar is. Welke lente bijbaan van deze top 10 past perfect bij jou?

Tip: Onder elke link vind je meteen een leuke vacature die matcht.

De 10 leukste bijbanen in de lente; inclusief matchende vacatures!

Top 10 van de leukste lente bijbanen:

1. Horecamedewerker

De terrassen worden weer buiten neergezet en bij de eerste zonnestralen zitten ze alweer vol. Genoeg werk beschikbaar in de horecagelegenheden dus. Ben jij een duizendpoot, sociaal vaardig en kun jij onregelmatige werktijden goed combineren met jouw studie? Dan is een klus in de horeca jouw ideale lente bijbaan.

2. Verhuismedewerker

Met mooi weer is verhuizen nu eenmaal veel leuker dan in de stromende regen of bij temperaturen rond het vriespunt. Studenten die houden van actief bezig zijn tijdens het werken en in een team veel werk verzetten, kunnen in de lente aan de slag voor verhuisbedrijven.

3. Evenementenmedewerker

De evenementenkalender vult zich als vanzelf weer als de lente komt. Van muziek- tot sportevenementen of culturele bezienswaardigheden; het buitenseizoen voor de evenementen gaat weer van start! Op deze events zijn altijd veel helpende handjes nodig in allerlei verschillende functies. Als jij van veelzijdigheid in jouw werk houdt en goed samen kunt werken, dan is werk in de evenementenbranche zeker iets voor jou!

4. Festivalmedewerker

De eerste buitenfestivals staan ook alweer op de planning. Op festivals zijn onder andere medewerkers nodig voor achter de bar, voor schoonmaakwerkzaamheden en als hostess. Bezoek jij zelf vaak festivals, maar kun jij ook een feestje vieren terwijl jij aan het werk bent? Dan is dit type werk de ideale balans.

5. Sportinstructeur

De goede voornemens om te gaan sporten komen vaak samen met het mooie weer. Dit betekent dat veel mensen gaan hardlopen in het park, maar ook de bootcampclubjes breiden weer uit. Heb jij een sportachtergrond, dan sluit een bijbaan als bootcampinstructeur daar perfect bij aan.

6. Promotiemedewerker

In de winter zien de meeste mensen promotiewerk niet als de meest ideale baan die ze kunnen bedenken. Door weer en wind sta je dan op straat om producten uit te delen aan voorbijgangers. Wanneer de lente komt, verandert deze gedachte echter volledig. Studenten met een bijbaan op kantoor zijn dan jaloers op de promotiemedewerkers, die lekker naar buiten kunnen bij mooi weer.

7. Tour guide

In iedere stad zijn er bureaus die (stads)uitjes organiseren voor groepen. Als tour guide ga jij als gids mee met toeristen of begeleid jij een groep die als bedrijfsuitje een spel in de stad gaat doen. Als jij sociaal bent ingesteld, een vlotte babbel hebt en het leuk vindt om op pad te zijn, dan is dit jouw ideale lente bijbaan.

8. Tuinier

Misschien niet de eerste job waar jij aan denkt als student, maar de openbare tuinen en groenvoorzieningen in de gemeentes moeten, wanneer de lente komt, weer opgeknapt worden. Als jij groene vingers hebt, zou dit wel eens de perfecte klus voor jou kunnen zijn. En je bent lekker de hele dag bezig in de buitenlucht!

9. Groepsleider naschoolse opvang

Bij verschillende organisaties die naschoolse opvang aanbieden, halen de medewerkers de kinderen van school. Ook zijn er sport BSO’s waar de kinderen voornamelijk sporten na school. Als het mooier weer wordt, kunnen de kinderen lekker naar buiten, en jij dus ook!

10. Koerier

Als koerier ben jij natuurlijk niet de hele tijd buiten, omdat je veel tijd in de auto doorbrengt. Tussen het bezorgen van pakketjes door kun jij echter wel even een frisse neus halen en genieten van het zonnetje. Als koerier bepaal je vaak zelf jouw tijden en daarom kun je tussendoor best even 5 minuten genieten van het mooie weer.

Niet alleen in de lente zijn deze functies in trek; ook tijdens de zomervakantie zijn dit populaire (bij)banen onder de studenten. Als je slim bent, verzeker je jezelf al van leuk werk in de lente, zodat je er nog de hele zomer kunt blijven werken.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord