Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, branches, vakantie, zomer.

Ben jij bezig met de laatste loodjes van jouw studie? Is het einde al in zicht? Dat betekent dat jij dan al bijna vakantie hebt! Regio Zuid heeft vanaf 6 juli al vakantie, Noord 13 juli en Midden 20 juli. Misschien ga jij lekker op vakantie in de zomervakantie of ga je veel festivals bezoeken. Wil jij deze vakantie dus lekker geld cashen en onbezorgd weer uitgeven? Hierbij een top-10 van de leukste vakantiebanen!

Vakantiewerk is voornamelijk seizoenswerk, tijdelijke baantjes totdat je studie weer begint. Gelukkig zijn er baantjes bij die je wel kunt aanhouden, alleen kun je dan wel minder uurtjes werken. Profiteer dus van de vakantie door extra veel uren te maken en zo veel geld te verdienen.

 

Top 10 vakantiebanen_verkleind

 

  1. Restaurants

De horeca is misschien wel de breedste sector die er is. Hieronder vallen alle restaurants. Hierbij is het belangrijk dat jij sociaal, vriendelijk en behulpzaam bent. Je hebt veel met mensen te maken en bent haast alleen maar service aan het verlenen aan gasten. Bij een zomerbaan in de horeca kun je ook strandtenten toevoegen. Zo verdien je geld én word je bruin.

 

  1. In het buitenland

Zoek het verderop door over de grens te kijken. Word bijvoorbeeld een bartender in een Spaanse bar, een au-pair in Zwitserland, een klantenservicemedewerker in Portugal of ga bij het animatieteam van een Franse camping. Een zomerbaan in het buitenland heeft vele voordelen, je kunt namelijk naar het buitenland, verdient geld, wordt gedwongen een andere taal te spreken én doet leuke ervaringen op.

 

  1. Sampling

Dit is een best afwisselende zomerbaan. Je bent elke dag weer andere samples aan het uitdelen, ziet elke dag verschillende mensen en spreekt steeds weer andere mensen. Super gezellig om dit te doen met een heel team én je staat buiten in het zonnetje. Jij bezorgt mensen een glimlach op het gezicht aangezien je gratis spullen uitdeelt en iedereen houdt van gratis producten toch?

 

  1. Zorg

Veel zorginstellingen zitten in de vakantie om hulp verlegen. Voor de meeste functies heb je geen ervaring of opleiding nodig. Waarschijnlijk is dit niet de eerste sector waar je aan zou denken als vakantiebaantje. Maar je krijgt er wel ontzettend veel waardering en een zelfvoldaan gevoel voor terug.

 

  1. Studentchauffeur

Ben jij gek op auto’s en scheur jij het liefst elke dag over de weg? Word dan studentchauffeur! In deze uitdagende baan breng jij leaseauto’s van en naar de klanten en houd je een praatje met ze. Met deze baan krijg jij nog meer ervaring met autorijden en kan jij in diverse auto’s rijden. Let op: deze baan is natuurlijk niet bedoeld voor snelheidsmaniakken!

 

  1. Callcenter medewerker

Deze baan heeft een vrij negatieve reputatie. Maar eigenlijk is dit een best chille zomerbaan, je kunt namelijk lekker de hele dag door bellen en kletsen, je hebt super flexibele tijden, je mag zelf weten hoelang je wilt werken én je kunt bonussen verdienen! Kijk hier voor nog veel meer voordelen.

 

  1. Pretpark

Was het vroeger ook altijd jouw droom om in een pretpark of dierentuin te werken? Dit is mogelijk! Jij kunt op diverse plekken van een amusementspark worden ingezet, denk hierbij aan de horeca, tickets verkopen of gasten de weg wijzen en informeren. Dit is een zeer afwisselende bijbaan!

 

  1. De camping

In de zomer komt er veel toerisme naar Nederland. Deze toeristen verblijven allemaal in hotels en campings. Hoe leuk is het dan om hier te werken? Je kunt een babbeltje maken met internationale gasten en tegelijkertijd geld verdienen. Ben jij eerder een liefhebber van muziek dan van toerisme? Ga dan op festivals en evenementen werken! Zo kun je dansend geld verdienen.

 

  1. Webshop orderpicker

Weet jij wel van aanpakken en vind jij het lekker om flink door te werken? Vind jij het daarnaast niet erg om verschillende diensten te draaien, zelfs als je in de avond moet werken? Dan is de functie als orderpicker wellicht iets voor jou! In een gezellig team zorg jij ervoor dat alle orders worden ingepakt en naar het juiste adres worden verstuurd.

 

  1. IJswinkel medewerker

Wanneer het buiten volop zomer is en niet uit te houden van de hitte, sta jij lekker binnen met de airco aan ijsjes te scheppen. Het is een pre als jij sociaal bent en goed met mensen om kunt gaan. Bij deze baan heb jij namelijk veel contact met gasten en verblijd jij ze met heerlijke ijsjes.

Neem eens een kijkje op onze website voor alle andere vakantiebanen!

 

De-leukste-horeca-bedrijven_verkleind  Studentchauffeur  Pretpark
Bewaar deze info voor later: