Posted by Chantal Duivenvoorden & filed under sollicitatie info, vakantie, zomer.

De zomervakantie is voor de meeste studenten alweer bijna begonnen. Bepaalde sectoren in de arbeidsmarkt kunnen tijdens deze zomerpiek wel wat extra hulp gebruiken. Ben jij op zoek naar een bijbaan voor in de zomer? Lees dan hieronder waar je eventueel aan de slag zou kunnen gaan.

 

1. Werken op het strand

In de zomervakantie worden de Nederlandse stranden vaak overspoeld door toeristen en dagjesmensen. Zeker bij mooi weer! Vooral de strandtenten kunnen dan wel wat extra helpende handjes gebruiken. En wat is er nou leuker dan een bijbaan waarbij je ook nog kan genieten van het strand? Zo zou je aan de slag kunnen in de bediening, in de spoelkeuken of misschien wel als bedjesverhuurder.

 

2. Werken op een vakantiepark

Ook de vakantieparken verwachten een piek van bezoekers in de zomervakantie. Lijkt jou het te gek om toeristen een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Ga dan aan de slag als receptionist(e), animatiemedewerker, bij de fietsenverhuur of bij het zwembad!

 

3. Bier tappen

In de zomervakantie wordt er natuurlijk ook veel gefeest. Het barst van de festivals en andere leuke evenementen. Jij kunt hier bijvoorbeeld aan de slag bij de drankjesverkoop. Niet alleen kom je hele gezellige mensen tegen, maar je kunt ook nog eens genieten van je favoriete dj’s terwijl je aan het werk bent! Lijkt je dit wat? Schrijf je dan hier bij ons in. Wij laten je weten wanneer er evenementen zijn waarop je kunt werken.

 

4. Enquêteur

Wil jij helpen bij een onderzoek en ben je benieuwd naar de mening van anderen? Wellicht is een bijbaan als enquêteur dan iets voor jou! Als enquêteur kan je in de buitenlucht aan de slag, omdat je de straat op gaat om mensen te benaderen om te vragen naar hun mening. Niet alleen doe je heel interessant werk, maar je kunt ook nog lekker bruin worden in de zon.

 

5. De zorgsector

Veel zorginstellingen zetten in de vakantieperiode meer vakantiekrachten in. Meestal gaan in deze periode veel werknemers met vakantie, maar het werk voor de mensen die zorg nodig hebben gaat gewoon door. Niet alleen verdien je zelf lekker bij, maar ook doe je de ouderen een groot plezier. Dit is een bijbaan die je veel voldoening zal geven!

 

zomervakantie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord