Posted by Chantal Duivenvoorden & filed under arbeidsmarkt, toekomst.

Niet alleen omdat jij heel technisch bent, een echt rekenwonder bent of alles af weet van marketing, maakt dit jou een geschikte kandidaat voor werkgevers. Naast deze hard skills zullen werkgevers ook kijken of jij de juiste soft skills in huis hebt, waarbij er wordt gekeken naar jouw persoonlijke, sociale en intellectuele vaardigheden. Wil jij weten naar welke soft skills werkgevers het meeste zoeken? Je leest het hieronder.

 

1. Kritisch denken

Als student of starter kun jij een voorsprong hebben in het vinden van een (bij)baan. Als student leer jij namelijk veel nieuwe theorieën en concepten die zijn voortgekomen uit nieuwe onderzoeken. Jij kunt deze kennis in de praktijk toepassen, iets wat werknemers die 10 jaar geleden op school zaten niet kunnen. Organisaties hopen dan ook dat jij met een kritische blik naar de organisatie kunt kijken, zodat jij hun kunt voorzien van nieuwe oplossingen.

 

2. Aanpassingsvermogen

De mogelijkheid om je te kunnen aanpassen is zeker in de moderne arbeidsmarkt een erg belangrijke skill. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig steeds sneller op alle gebieden. Dit betekent dat iets waar jij gisteren goed in was misschien morgen niet meer relevant is. Daarom is het belangrijk dat jij je kunt aanpassen en nieuwe dingen wilt leren als dat nodig is. Het vermogen om je te kunnen aanpassen biedt jou ook nieuwe kansen om je volop te ontwikkelen!

 

3. Innovatief

Omdat ontwikkelingen heel snel gaan is het niet alleen belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen, maar ook dat jij kunt zorgen dat de organisatie zich kan ontwikkelen om competitief in de markt te blijven. Organisaties blijven vaak achter wanneer het op innovatie aankomt. Werkgevers zullen daarom opzoek zijn naar werknemers die creatief zijn en nieuwe input kunnen bieden om als organisatie innovatief te blijven. Bovendien kan deze soft-skill jouw (bij)baan een stuk uitdagender maken!

 

4. Werken in teams

In organisaties wordt vaak in teams gewerkt en daarom is samenwerken een belangrijke soft skill. In verschillende projecten of doelstellingen zal jij samen met jouw collega’s tot het beste resultaat moeten komen. Dit betekent dat je goed met elkaar moet kunnen communiceren, samen besluiten moet kunnen nemen en elkaar moet ondersteunen in lastige taken.

 

5. Emotionele intelligentie

Een belangrijke soft skill waar werkgevers naar zoeken is emotionele intelligentie. Het begrijpen van jouw eigen emoties én de emoties van jouw collega’s is een vereiste om goed in een team te kunnen functioneren. Met name in conflicten, vergaderingen en onderhandelingen is het belangrijk dat je in staat bent om iemands emoties te herkennen en hier wijs op in te kunnen spelen.

 

soft skills
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord