Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, blogs, studeren, tips & trucs.

Ben jij een echte boekenwurm? Dan is het vandaag jouw dag! Het is namelijk vandaag ‘Lees een boek dag’! Misschien lees jij alleen boeken op vakantie, ter ontspanning, maar wist je dat boeken ook heel handig kunnen zijn om je kennis in jouw vakgebied regelmatig te updaten? Zo ben je namelijk in staat om de werkzaamheden van jouw (bij)baan nog beter uit te kunnen voeren. Hier een aantal tips om up-to-date te blijven in jouw beroep:

 

De bibliotheek

Dé plaats waar je boeken kunt vinden in alle soorten en maten op ieder vakgebied, is natuurlijk de bibliotheek. Meestal kun je voor maar weinig geld een lidmaatschapskaart kopen , waarna je zoveel boeken kunt lenen als je wilt. Naast de rekken vol romans, thrillers en detectives heeft bijna iedere bibliotheek wel een sectie met beroepsgerelateerde boeken. Super handig om regelmatig eens te checken!

 

Het internet

Vind jij al die boeken maar niets? Dan is ook op het internet van alles te vinden om up-to-date te blijven! Google eens op ‘trends + [jouw vakgebied]’. Gegarandeerd dat je een waslijst krijgt aan alle laatste ontwikkelingen in jouw sector of discipline. Snel en ook nog eens hartstikke gratis!

 

Online kennisplatforms en (vak)organisaties

Veel online kennisplatforms en (vak)organisaties zijn actief op social media zoals Facebook en Twitter. Met één druk op de knop kun je deze instanties volgen en zo op de hoogte blijven van alles wat er in jouw vakgebied gaande is. Ook hebben deze platforms en organisaties vaak een nieuwsbrief. Vaak kun je je hier gratis op abonneren, waarna je dagelijks, wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief vol met de laatste trends en ontwikkelingen in je mailbox krijgt. Je kunt dan zelf een goed moment kiezen om alles even rustig door te lezen. Gegarandeerd dat jij een verpletterende indruk achterlaat op de werkvloer van jouw (bij)baan!

 

up-to-date
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord