Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs.

Op iedere werkplek zijn er drukke en rustige tijden. De periodes van drukte variëren vaak per bedrijf, maar de rustige periodes zijn ongeveer hetzelfde. Denk hierbij aan de tijd tussen kerst en oud & nieuw, of in de zomervakantie. Tijdens deze rustige periodes is het voor de werkgever ideaal wanneer zijn werknemers vakantie opnemen. Er is immers minder mankracht nodig; het werk kan simpelweg met minder werknemers gedaan worden. Maar mag een werkgever een werknemer verplichten om vakantie op te nemen? Wij geven je het antwoord op deze vraag.

Het recht op vakantie in Nederland 

In Nederland is het recht op vakantie van werknemers erg goed geregeld. Het uitgangspunt hierbij is dat een medewerker zelf mag bepalen wanneer hij of zij vakantie opneemt. Een vakantie is er namelijk voor om tot rust te komen en een werknemer mag zelf bepalen welk(e) moment(en) hij hiervoor het meest geschikt vind. Wanneer een werknemer een vakantie aanvraag indient, moet de werkgever hier in principe mee instemmen. Een werkgever mag het verzoek om vakantie alleen weigeren indien er sprake is van zwaarwegende bedrijfsbelangen. Dit moet de werkgever binnen 2 weken na het indienen van de vakantieaanvraag aan de medewerker laten weten. Voor vragen hierover kun je terecht bij RechtNet Advocaten.

Verplicht opnemen vakantiedagen

Als werknemer zijnde heb je dus de touwtjes in handen wat betreft je vakantie. Dit geldt ook wanneer het rustig is op het werk: een werkgever kan een werknemer namelijk niet verplichten om vakantie op te nemen. Wél kan het zo zijn dat er over verplichte vrije dagen afspraken zijn gemaakt in de cao of arbeidsovereenkomst. Hierin kan opgenomen zijn dat de werkgever gerechtigd is om (bijvoorbeeld) 2 dagen per kalenderjaar als verplichte vrije dagen aan te wijzen. Voor specifieke informatie omtrent verplichte opname van vakantiedagen kun je dus het beste je eigen arbeidsovereenkomst of de geldende cao doornemen. Een werkgever kan de werknemer overigens wel stimuleren (maar wederom niet verplichten) om resterende vakantiedagen op te nemen. De resterende wettelijke vakantiedagen vervallen namelijk per 1 juli van het kalenderjaar.

Vragen over jouw rechten

Heb je vragen over jouw rechten als werknemer, of wil je juist als werkgever meer juridische informatie ontvangen? Neem dan contact op met RechtNet Advocaten. De advocaten van RechtNet Advocaten zijn onder andere gespecialiseerd in arbeidsrecht, waardoor je een duidelijk antwoord op je vraag krijgt.

Bewaar deze info voor later: