Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, stage.

Ben je op zoek naar een stageplek, maar heb je geen zin in een anoniem kantoor met een nine-to-five-mentaliteit? Dan zou je bij jou in de buurt eens een poppodium of concertzaal binnen moeten lopen voor een meer veelzijdige stage. Het zijn vrolijke, creatieve werkplekken waar de werkzaamheden uiteenlopen en vaak een gezellige sfeer hangt. Al is het uiteraard nog afwachten hoe de zaken ervoor staan zodra de muziekwereld weer floreren kan.

Werken bij een concertzaal; dat noemen wij nou een veelzijdige stage

Poppodia in Nederland

Elke (middel)grote stad heeft wel een poppodium, je potentiële stageplek is nooit ver weg. In Hengelo staat bijvoorbeeld de Metropool, in Goes ’t Beest, in Alkmaar Victorie en in Groningen de Oosterpoort en Vera. Stuk voor stuk fantastische plekken waar mooie namen uit de pop-, rock- en dancewereld komen optreden.

Afwisselend werk op veel vlakken

Bij een poppodium is het niet alleen kaartjes verkopen, een podium opbouwen en bier tappen. Zeker bij de wat grotere zalen tref je een complete marketingafdeling aan, waar niet alleen je social-media-skills van pas komen, maar waar ook wordt nagedacht over concepten voor festivals, dance-avonden en andere activiteiten. Daarnaast is er een (salaris)administratie, een vrijwilligerscoördinator, een horeca en hospitality-afdeling, een ploeg die de geluidstechniek verzorgt en natuurlijk de programmeurs die de artiesten boeken. Dikke kans dat er werkzaamheden zijn die bij jouw opleiding aansluiten.

Creatieve en gezellige sfeer

In deze setting ga je aan de slag: een plek waar meestal een blije, opgewonden stemming heerst omdat er altijd wel wat leuks zit aan te komen. (Inter)nationale grootheden die op komen treden, daar moet veel voor geregeld worden. De artiest moet gastvrij begeleid worden en het aan niets ontbreken, de techniekploeg is al vroeg aanwezig om de soundcheck voor te bereiden, de laatste social-media-posts worden gedaan om de zaal stijf uit te verkopen… het is wat afwisselender en spannender dan van negen tot vijf op kantoor zitten en je bezighouden met het verkopen van een internet abonnement, de goedkoopste autoverzekering of zonnepanelen.

Kans op een baan(tje) in de artiestenwereld

Bovendien gebeurt het niet zelden dat jij je zó op je plek voelt en je wordt beloond met een baan. Bij poppodia lossen ze openstaande vacatures het liefst intern op. Er is dus voldoende kans om door te groeien, om nog maar te zwijgen over je ontwikkeling. Je bezoekt (gratis) de evenementen en komt in aanraking met de artiestenwereld. Ook begeef jij je in een vrije en creatieve omgeving waar veel meer kan dan bij menig kantoorbaan. Dus gooi er eens een telefoontje tegenaan! Jouw stage betekent voor hen natuurlijk dat er extra werkkracht bij komt, hetgeen ze altijd wel kunnen gebruiken. En jij hebt een veelzijdige stage waar genoeg te doen en te leren valt.

Al warm gelopen voor een stageplaats die niet doorsnee is? Kijk eens rond bij onze huidige opties en laat ons weten wat jij zoekt.

Bewaar deze info voor later: