Posted by Rosa Kuijpers & filed under sollicitatie info, tips & trucs.

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om aan een (bij)baan te komen. Steeds vaker komen mensen bijvoorbeeld via via aan een baan. Maar hoe doe je dat precies? Hoe zorg je ervoor dat mensen uit jouw eigen social media netwerk je aanbevelen bij het bedrijf waar je voor wilt werken?

 

Voor werkgevers wordt het tegenwoordig steeds waardevoller om social media in te zetten voor het vinden van hun werknemers. Werkgevers zetten hun eigen medewerkers met hun social media accounts in omdat potentiële werknemers op deze manier  gemakkelijker te benaderen zijn. Bovendien is het voor werkgevers ook een goedkope manier om medewerkers te werven via social media.

 

Hoe zet je social media in voor het vinden van een baan?

  • Richt je op een shortlist van vijf tot tien bedrijven en zorg voor ambassadeurs bij deze werkgevers.
  • Wees actief in LinkdIn groepen waar relaties en recruiters van bedrijven zitten.
  • Zoek via LinkedIn onder ‘bedrijven’ vooral ook naar tweedegraads contacten van de bedrijven.
  • Volg deze bedrijven via Twitter en stel een Google Alert in, zodat je alle updates krijgt.
  • Volg professionals in de functie die jij ambieert bij bedrijven waar je graag wilt werken.

 

Let er goed op dat je geen  informatie op je profiel zet die niet klopt. Iedereen ziet jouw informatie en de echtheid ervan is ook heel gemakkelijk te controleren. Wees je hier bewust van als je social media inzet voor het vinden van een (bij)baan. Wanneer iemand jou een gunst verleent, bedank hen dan ook altijd voor de inzet en geef aan dat je zelf ook graag jouw steentje bijdraagt, wanneer nodig.

Social media zijn het moderne visitekaartje geworden voor veel mensen. Het bereik is echter veel groter dan dat van de papieren variant, iets waar je rekening mee moet houden bij de inzet daarvan voor het vinden van een baan. Blijf jezelf, maar denk na over het doel dat jij voor ogen hebt en wat het effect is van jouw activiteiten. Zo kom jij via via aan een baan. 

 

via via aan een baan
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord