Posted by admin & filed under arbeidsmarkt, blogs, tips & trucs, toekomst.

Hoe maak je van je zoektocht naar een bijbaan, startersfunctie of stageplaats een succes? Wij geven je vier tips die je op weg helpen!

 

1. Geef nooit op

Hoe cliché het ook klinkt, opgeven betekent verliezen. Zolang je niet opgeeft, verlies je niet. Het kan een tijdje duren voordat je een leuke en geschikte functie vindt. Maar als jij per se een bijbaan, startersfunctie of stageplaats wilt dan is opgeven geen optie. Bovendien is het ook in andere aspecten van je leven belangrijk om niet op te geven, bijvoorbeeld bij persoonlijke tegenslagen.

 

2. Focus

Concentreer je op je doel(en), en zorg ervoor dat je de afleidingen die je weghouden van je doelen uitschakelt of in elk geval verminderd. Denk aan uren Netflix kijken, social media browsen en WhatsAppen met je vrienden. Focus je op je doel als een arend.

 

eagle-eyes-focus


3. Houd je momentum vast

Als je eenmaal goed op weg bent met solliciteren en je hebt bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek met een bedrijf, stop dan niet met solliciteren bij andere bedrijven. Het is belangrijk dat je constant doorgaat en dat je niet op één paard wedt. Het idee dat je meerdere opties hebt zal je een gevoel van zelfvertrouwen geven. Bovendien vergroot je zo de kans op succes.4. Kijk naar de oplossing,  niet naar het probleem

Er is altijd een oplossing voor problemen die je tegenkomt. Diegenen die blijven doorgaan en niet opgeven zullen uiteindelijk succesvol zijn. Dit geldt ook voor het vinden van een baan. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar oplossingen voor je probleem in plaats van je te focussen op het probleem zelf. Wordt je bijvoorbeeld nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Laat iemand anders kritisch jouw cv, motivatiebrief, social media en foto’s bekijken en vraag hem of haar om tips. Er zijn altijd verbeteringen mogelijk.

 

succes
Bewaar deze info voor later:

2 Responses to “Vier belangrijke tips voor succes bij het vinden van een bijbaan!”

  1. kuehnenagel

    Opgeven is je slechtste vriend bij het zoeken van een baan. Het is nooit makkelijk om een baan te zoeken die bij jou past. Uiteindelijk ben je blij dat je niet genoeg hebt genomen met minder dan het beste en ben je gelukkig.

  2. choice-loopbaanadvies

    Blijf positief en denk inderdaad nooit in problemen, dit gaat je echt niet helpen! Bekijk het positief en kijk hoe je jezelf kan veranderen in positieve zin.

Geef een antwoord