Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, sollicitatie info.

Je hebt een eerste sollicitatiegesprek gehad en bent best tevreden over hoe het gegaan is. In de meeste gevallen is het nu afwachten hoe het sollicitatieproces verder gaat verlopen. Er zijn echter een aantal tekenen waaraan jij kunt zien of jij een goed of een slecht sollicitatiegesprek hebt gehad.

Hoelang duurt een gemiddeld sollicitatiegesprek?

Het gesprek is net afgelopen. Je knippert met je ogen: sta ik nu verdacht snel op straat, of zit dit in mijn hoofd? Het belang van hiervan gaan we later in dit artikel verder op in. Uit arbeidsmarktonderzoek van Accountemps blijkt dat een gemiddeld sollicitatiegesprek in Nederland ongeveer één uur duurt. Dit geldt voor 40% van de ondervraagden, wat het hoogste percentage is van de onderzochte landen.

Dit laatste klinkt vreemd, maar in andere landen is het gebruikelijker om een dag proef te draaien. In Nederland gebeurt dit bij hoge uitzondering. Dit maakt het sollicitatiegesprek des te belangrijk, en dus lang.

Uiteraard is de gemiddelde duur van een sollicitatiegesprek mede afhankelijk van de functiezwaarte: een senior accountant moet meer topics bespreken dan een sollicitant voor vulploegmedewerker. Solliciteer je via Studentenvacature.nl en mag je op gesprek? Dan duurt het sollicitatiegesprek gemiddeld dertig minuten.

Hoe te zien dat een sollicitatiegesprek slecht ging:

1. Geen duidelijkheid over beslissingstermijn

Vaak weten recruiters meteen wanneer een keuze voor een kandidaat ongeveer gemaakt wordt. Zij zijn namelijk de personen die alle gesprekken afnemen en ze weten daardoor hoeveel kandidaten er op gesprek komen. Als een recruiter aan het eind van een gesprek niet kan zeggen wanneer de beslissing wordt genomen, betekent dit meestal dat hij of zij nog niet zeker is of de perfecte kandidaat tussen de sollicitanten zit.

2. De startdatum wordt nog niet met je besproken

Is de recruiter enorm enthousiast over jou, is er een grote kans dat zij meteen in ‘praktische modus’ springen en verder ter zake willen komen. Zij willen meteen inschatten of jij, hun favoriete kandidaat, ook daadwerkelijk beschikbaar bent wanneer het schikt. Wordt er tijdens het gesprek niet gevraagd wanneer jij kunt beginnen? Het kan ze ontschoten zijn. Of…?

Blijft lastig; inschatten of een sollicitatiegesprek goed of slecht ging. Tijd voor advies.

3. Het salaris is niet aangekaart

Nog zo’n praktische insteek: is de gesprekspartner wild enthousiast over jou? Dan zullen zij voorzichtig willen peilen op welke punten hun droommatch op stuk zou kunnen lopen. Het salaris is hierin de belangrijkste factor. Een recruiter zal aan het eind van het gesprek informeren waar jouw beoogde salaris ligt, óf zal de min en max globaal benoemen om jouw reactie te peilen. Komt dit overeen, of haak jij af?

4. De gesprekspartner lijkt afgeleid

Kan de gesprekspartner de aandacht niet vasthouden? Ach, wellicht zijn ze van nature verstrooid of wat gestresst. Of… wat jij zegt lijkt hun weinig te interesseren, omdat ze (onbewust) al besloten hebben dat jij het niet gaat worden. Als je merkt dat jouw antwoorden niet écht binnenkomen, lijkt dit een teken van een slecht sollicatiegesprek.

5. Het gesprek duurt korter dan verwacht

Is een half uur voor het gesprek ingepland, maar sta jij al binnen twintig minuten buiten? Dit zou kunnen betekenen dat de recruiter al voldoende van jou heeft gezien – en vaak in de negatieve sfeer. Eerste indrukken zijn belangrijk en lastig te corrigeren. Bij een kort gesprek, heeft de recruiter zijn of haar mening over jou al gevormd en geen extra vragen nodig gehad om je beter te leren kennen.

6. Je wordt niet gebeld op het afgesproken moment

Als jij een afspraak hebt gemaakt met een recruiter over wanneer hij of zij jou belt voor een update, wordt deze afspraak bijna altijd nagekomen. Het kan natuurlijk zijn dat er onverwachts iets belangrijks tussendoor komt, maar als de recruiter jou niet belt, is dit meestal geen goed teken. Als een recruiter enthousiast is over jou en jou wil aannemen, zorgt hij of zij er wel voor dat jij op de juiste tijd gebeld wordt. Ze willen je namelijk niet kwijt.

7. Je wordt niet binnen een week teruggebeld

Is er geen exacte belafspraak gemaakt? Dan kan het ook voorkomen dat je binnen een week niets van de recruiter hoort. Je bent misschien nog niet voldoende opgevallen. Ook dit is één van de belangrijkste tekenen van een slecht sollicitatiegesprek, omdat een recruiter na een gesprek vaak direct weet of jij geschikt bent voor de functie. Wanneer jij niet gebeld wordt binnen een week, kan dit uitstel van slecht nieuws zijn. Of, ze zijn nog in gesprek met hun favoriete kandidaat en jij staat op ‘reserve’.

8. Je wordt gebeld met uitstel van de beslissing

Daarnaast kan het gebeuren dat de recruiter je belt met de mededeling dat de beslissing uitgesteld wordt. Bij grote bedrijven kan het bijvoorbeeld gebeuren dat het management nog moet beslissen over de cv’s die zijn aangedragen. Vooral in grote organisaties kan dit wat stroperig gaan en langer duren. Je moet je echter wel bedenken dat wanneer jij de perfecte kandidaat bent voor het bedrijf, zij deze beslissing meestal niet uit zouden stellen. De perfecte kandidaat wilt iedereen toch direct in dienst nemen?

Of was het sollicitatiegesprek tóch niet zo slecht…

De twijfel, wat kan het toch frustrerend zijn te moeten wachten op de terugkoppeling hoe het gesprek écht ging. Uiteraard hoeven deze tekenen niet altijd te wijzen op een slecht sollicitatiegesprek of een ‘no-go’. Soms duurt het nu eenmaal wat langer om de juiste beslissing te nemen.

Het kan ook dat er nog meer kandidaten op gesprek moet komen, waardoor het langer duurt voordat de beslissing genomen wordt. Bedenk dan voor jezelf hoe groot de kans is dat jij aangenomen wordt voor deze (bij)baan.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord