Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, sollicitatie info.

Je hebt een eerste sollicitatiegesprek gehad en bent best tevreden over hoe het gegaan is. In de meeste gevallen is het nu afwachten hoe het sollicitatieproces verder gaat verlopen. Er zijn echter een aantal tekenen waaraan jij kunt zien of jij een goed of een slecht sollicitatiegesprek hebt gehad.

 

1. Geen duidelijkheid over beslissingstermijn

Vaak weten recruiters meteen wanneer een keuze voor een kandidaat ongeveer gemaakt wordt. Zij zijn namelijk de personen die alle gesprekken afnemen en ze weten daardoor hoeveel kandidaten er op gesprek komen. Als een recruiter aan het eind van een gesprek niet kan zeggen wanneer de beslissing wordt genomen, betekent dit meestal dat hij of zij nog niet zeker is of de perfecte kandidaat tussen de sollicitanten zit.

2. Je wordt niet gebeld op het afgesproken moment

Als jij een afspraak hebt gemaakt met een recruiter over wanneer hij of zij jou belt voor een update, wordt deze afspraak bijna altijd nagekomen. Het kan natuurlijk zijn dat er onverwachts iets belangrijks tussendoor komt, maar als de recruiter jou niet belt, is dit meestal geen goed teken. Als een recruiter enthousiast is over jou en jou wil aannemen, zorgt hij of zij er wel voor dat jij op de juiste tijd gebeld wordt.

 

3. Je wordt niet binnen een week terug gebeld

Het kan ook voorkomen dat je binnen een week niets van de recruiter hoort. Ook dit is vaak geen goed teken, omdat een recruiter na een gesprek vaak direct weet of jij geschikt bent voor de functie. Wanneer jij niet gebeld wordt binnen een week, kan dit uitstel van slecht nieuws zijn.

 

4. Je wordt gebeld met uitstel van de beslissing

Daarnaast kan het gebeuren dat de recruiter je belt met de mededeling dat de beslissing uitgesteld wordt. Bij grote bedrijven kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het management nog moet beslissen over de cv´s die zijn aangedragen. Je moet je echter wel bedenken dat wanneer jij de perfecte kandidaat bent voor het bedrijf, zij deze beslissing meestal niet uit zouden stellen. De perfecte kandidaat wil iedereen toch direct in dienst nemen?

 

Uiteraard hoeven deze tekenen niet altijd te wijzen op een slecht sollicitatiegesprek of een ‘no-go’. Soms duurt het nu eenmaal wat langer om de juiste beslissing te nemen. Het kan ook dat er nog meer kandidaten op gesprek moet komen, waardoor het langer duurt voordat de beslissing genomen wordt. Bedenk dan voor jezelf hoe groot de kans is dat jij aangenomen wordt voor deze (bij)baan.

 

slecht sollicitatiegesprek
Bewaar deze info voor later:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *