Posted by Derk & filed under Gezonheid, tips & trucs.

Voedingssupplementen om je beter te kunnen concentreren tijdens je studie of werk? Waar moet je dan aan denken? Er zijn heel veel verschillende voedingssupplementen die jou energie en concentratie op korte termijn kunnen verbeteren. Uiteraard werkt dit alleen in combinatie met een (redelijk) gezonde levensstijl. Energie en een goede concentratie heb je nodig om goed te kunnen presteren op je opleiding maar ook als je bijvoorbeeld gaat solliciteren naar een (bij)baan.

 

Welke voedingssupplementen die je in de winkel kunt kopen zijn interessant voor studenten en starters?

 

1. L-Theanine

L-Theanine is een stofje dat voor komt in groene thee. Het heeft een kalmerend en stimulerend effect. Dit betekent dat je er een betere concentratie en meer energie van krijgt. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder zenuwachtig wordt. Het is een ideaal en gezond alternatief voor bijvoorbeeld cafeïne. Je kunt deze stof los kopen in poeder of in een capsule maar je kunt ook gewoon een paar kopjes groene thee drinken.

 

2. Vitamine B-12

Vitamine B-12 is een belangrijke vitamine, die zorgt voor energie. Je kunt deze stof binnenkrijgen door middel van een vitamine supplement maar ook door het eten van onder andere melk, eieren, vlees en kaas.

 

3. Omega-3

Als je veel vis eet dan hoef Omega-3 niet als supplement te gebruiken maar mocht je weinig vis eten (bijvoorbeeld omdat je het niet lekker vindt) dan is Omega-3 een goed supplement om te nemen. Het is een essentiële voedingsstof voor veel basisfuncties in je lichaam.

 

4. Magnesium

Magnesium helpt tegen stress, het heeft een rustgevend effect op het lichaam. Daarnaast helpt het om je beter te kunnen concentreren. In verschillende groene groenten komt magnesium voor. Eet dus je dagelijkse portie groenten! Je kunt het eventueel ook als supplement innemen.

 

Er zijn genoeg manieren om op een natuurlijke manier je concentratie en energie te verbeteren. Mocht het niet lukken om bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen met je huidige dieet, dan kun je ervoor kiezen om supplementen te gebruiken. Doe dit echter wel met mate!

 

voedingssupplementen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord