Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, toekomst, vakantie, zomer.

Het is zomer! Nu je vakantie mogelijk wordt uitgesteld kun je ervoor kiezen om in eigen land te genieten van de zon, wat leuks te doen met je vrienden of om wat extra geld te verdienen met een vakantiebaan. Gebruik deze zomer om relevante werkervaring op te doen én je bankrekening te spekken! Dit zijn vier voordelen van een vakantiebaan.

Tenen in het zand, de zomer kan beginnen: en hiermee ook de voordelen van een vakantiebaan die bij je past!

Interesses ontdekken

Met een tijdelijke vakantiebaan kun je onderzoeken waar jouw interesses nou écht liggen. Zo ontdek je of het net zo tof is als je dacht om bij een groot bedrijf te werken, of dat een functie in een kleiner bedrijf je juist goed ligt. Misschien ontdekt je dat je enorm veel energie krijgt van contact met mensen bij een restaurant, of dat werk achter de schermen toch meer in jouw comfortzone ligt.

Je maakt kennis met eigen bedrijfsculturen en komt er steeds meer achter welke werkzaamheden je goed liggen en wat je leuk vindt om te doen. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiebaan die aansluit bij jouw studie, of juist voor een baantje in de buitenlucht. Er zijn tal van bedrijven die vooral in de zomer wat extra handjes nodig hebben.

Gezelligheid op het werk

Met vakantiewerk hoef jij je geen seconde te vervelen. Vaak kom je in een team terecht met andere jonge en enthousiaste mensen, waardoor je nieuwe mensen leert kennen. Vooral bij een studentenuitzendbureau ben je verzekerd van gelijkgestemden op de werkplaats.

Via een vakantiebaan kom je buiten je vertrouwde comfortzone, werk je aan je netwerk en maak je wellicht wel goede nieuwe vrienden waarmee je ook in je vrije tijd af wilt spreken. Geen slechte zomer dus.

Het ontmoeten van nieuwe mensen kan ook professioneel voordelen hebben. Door een goede indruk achter te laten bij je werkgever creëer je tevens belangrijke referenties.

Spaarrekening spekken

Studeren is niet gratis, dus het is prettig als jij de zomer kunt gebruiken om je spaarrekening wat te spekken. Wanneer het volgende studiejaar weer van start gaat kun je jouw uren weer afbouwen of helemaal stoppen met je bijbaan als je de tijd niet kunt missen. Op die manier heb je toch nog wat geld op je rekening.

Maak ook een dagje vrij in de zomervakantie om je vaste lasten eens op een rijtje te zetten en te kijken waar je op kunt besparen. Energie vergelijken levert bijvoorbeeld vaak veel voordeel op, evenals het opzeggen van abonnementen die je haast niet gebruikt en het vergelijken van verschillende verzekeringen.

CV opbouwen

Je kiest zelf voor de vakantiebaan die het beste bij jou past. Zo kun je fulltime of parttime werken, bij één werkgever of bij meerdere organisaties aan de slag gaan en het werkveld kiezen dat past bij je interesses. Door te kiezen voor een vakantiebaan die aansluit bij jouw studie, werk je actief aan jouw cv. Je doet relevante werkervaring op, leert hoe het eraan toe gaat op de werkvloer en je kunt direct een beetje netwerken. Dit is allemaal goed voor je cv.

Bewaar deze info voor later: