Posted by Chantal Duivenvoorden & filed under toekomst.

Ben jij een student of starter? Dan ben jij vast en zeker al een beetje bezig met je toekomst. Een gelukkig en succesvol leven, dat wil iedereen. Toch denken sommige mensen dat succes niet voor hen is weggelegd. Niets is minder waar! Iedereen ter wereld kan succesvol worden! Wil jij weten hoe jij succesvol kunt worden? Zie hieronder de vijf kenmerken van succesvolle mensen.

 

1. Focussen op doelen

De meest succesvolle mensen focussen op hun doelen. Door elke dag te denken aan jouw doelen, zorg jij ervoor dat je automatisch naar dat doel toe werkt. Veel bekende mensen maken regelmatig een vision board. Wil jij een fit lichaam, jouw rijbewijs of die ene (bij)baan? Zoek plaatjes, plak deze op een stuk karton en hang ze ergens op in je kamer. Elke dag word jij dan herinnerd aan waar jij allemaal zo hard voor werkt.

 

2. Falen is de weg naar succes

Succesvolle mensen zijn niet bang om te falen. Zij zien falen als een les voor de toekomst en dit is het natuurlijk ook! Twijfel daarom niet of die ene (bij)baan te moeilijk voor jou is, maar ga de uitdaging gewoon aan. Maak jij fouten? Dit overkomt de besten en dit zal jou uiteindelijk nog succesvoller maken.

 

3. Pro-actief

In de tijd waarin wij nu leven, ben je zelf verantwoordelijk bent voor jouw eigen carrière. Een (bij)baan of iets anders wat jij graag wilt komt niet zomaar aanwaaien. Zoek dus zelf naar kansen! Ontplooi jezelf door middel van een cursus, schrijf je in bij een uitzendbureau of zoek naar een vrijwillige stage. Proactiviteit loont!

 

4. Positiviteit

Jouw leven is succesvol, wanneer jij je gelukkig voelt. Positiviteit is de ware sleutel tot succes. Veel mensen hebben de neiging om snel negatief te gaan denken. Deze gedachten zullen de wegen naar jouw doelen belemmeren. Train jezelf om positief te denken. Wanneer je positief denkt, zul je dit namelijk ook uitstralen.

 

5. Ochtendritueel

Wist je dat Obama elke dag begint met fitness, om zijn hoofd leeg te maken en stress tegen te gaan? En dat Tony Robbins zijn ochtend gebruikt om te visualiseren hoe hij de dag wil doorbrengen? ‘De morgenstond heeft goud in de mond’, luidt het gezegde. En dat klopt als een bus. Zorg er daarom voor dat jij de ochtend begint met een ritueel waar jij je goed bij voelt. Loop bijvoorbeeld 10 minuten met de hond, eet jouw favoriete ontbijt of drink rustig een kop thee op de bank.

 

succesvolle mensen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord