Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs.

Als je op een bepaalde leeftijd komt, ga je op zoek naar een bijbaan of naar een stage. Iedereen komt dus wel eens in de situatie dat hij of zij een sollicitatiegesprek moet doen. Maar wat houdt dat eigenlijk in en wat moet je er voor voorbereiden? Veel van jullie vinden dat best lastig en zijn daar onzeker over. Daarom hebben wij hier voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je je goed kan voorbereiden en veel zekerder bent!

Man komt goed voorbereid naar zijn sollicitatiegesprek.

3x goed voorbereid naar jouw sollicitatiegesprek:

1. Op onderzoek: waar solliciteer ik eigenlijk?

Ten eerste moet je goed onderzoeken wat voor bedrijf het is en met wie je een gesprek hebt. Neem een kijkje op de website en bekijk eventueel hun Social Media. Als je dit allemaal van te voren doet, ben je voorbereid op allemaal eventuele vragen.

Ook is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt wat je graag wilt. Zeker in het geval van een stage is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt leren en welke taken je graag wilt doen. Als je dit niet hebt gedaan, kom je onzeker en niet voorbereid over.

2. Kleding afstemmen op het bedrijf

Iets wat ook erg meespeelt is je uiterlijk. We weten allemaal dat dit eigenlijk niks moet uitmaken, maar uit onderzoek blijkt toch dat je een grotere kans maakt om aangenomen te worden als je er verzorgd uitziet. Daarom is het verstandig je nette kleren uit de kast te trekken en je haar goed te doen voordat je naar je sollicitatiegesprek gaat.

3. Op tijd naar jouw sollicitatiegesprek

Waarschijnlijk is dit voor de meeste wel vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het wel regelmatig dat mensen te laat komen voor hun sollicitatiegesprek. Het is dus heel verstandig om op tijd weg te gaan, zodat je zeker weet dat je niet te laat komt. Het ideale streven is dat je een 15 minuten van tevoren aanwezig bent.

Ben jij nou nog opzoek naar een bijbaan of stage? Neem dan snel een kijkje op onze website en schrijf je gratis in. Wij zullen je verder helpen!

Bewaar deze info voor later: