Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, stage.

Ben je al een tijd op zoek naar een stageplaats? Misschien is een stageplaats in het buitenland wel iets voor jou. Wij zetten voor jou de voordelen van een buitenlandstage op een rijtje:

 

1. Een buitenlandse stageplaats staat goed op je cv

Waarom?  Als je in het buitenland op stage gaat, betekent dit dat je lef hebt, graag wilt leren, en geïnteresseerd bent in andere culturen. Zeker als je bij een bedrijf gaat solliciteren dat internationaal actief is, kan dit positief zijn. Uiteraard moet het wel een relevante stageplaats zijn die jou ook daadwerkelijk de kennis en werkervaring heeft gegeven waar het bedrijf naar zoekt.

 

2.  Het is een leuke manier om een nieuwe cultuur te leren kennen

Een stageplaats in het buitenland is niet alleen heel leerzaam; het is ook een leuke manier om een nieuwe cultuur te leren kennen. Je zult daar waarschijnlijk voor een paar maanden leven. In die paar maanden heb je natuurlijk ook vrije tijd, waarin je de cultuur van het land kunt proeven. Het geeft je bovendien de mogelijkheid om kennis te maken met het bedrijfsleven in het buitenland.

 

3. Netwerk uitbreiden

Verder is een buitenlandse stage een goede manier om je netwerk uit te breiden in het buitenland. Misschien wil je later wel graag in een bepaald land werken (en wonen). Dan is dit een ideale manier om ervaring op te doen en mensen te leren kennen.

 

4. Het kan je kans verhogen op een bijbaan of startersfunctie in het buitenland

Als een buitenlandse werkgever ziet dat je in het buitenland stage hebt gelopen en daar goed hebt gefunctioneerd, dan zegt dat wat over jou als stagiair(e). Het laat zien dat je aanpassingsvermogen hebt en kan functioneren in een ander soort werkcultuur. Dit kan jou een interessantere kandidaat maken op de (buitenlandse) arbeidsmarkt.

 

stage in het buitenland
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord