Posted by Sanne van den Brandt & filed under opmerkelijk.

Hoera! Het is vandaag vrijdag! Dat betekent ten eerste: bijna weekend! De laatste dag van de week op school of op je werk. Tijd dus, om vanavond eens  lekker te gaan stappen en morgen heerlijk uit te slapen. Het is vandaag echter geen gewone vrijdag… Zo is het vandaag bijvoorbeeld… Flosdag! Ja, serieus, Flosdag dus. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor het stimuleren van dagelijks flossen. Maar goed, deze blog gaat niet over flossen. Deze blog gaat over vandaag. Want op 24 november is het namelijk niet alleen Flosdag.

 

Black Friday

Gisteren was het Thanksgiving Day, misschien wel de belangrijkste nationale feestdag in de Verenigde Staten. Traditioneel is het de dag na Thanksgiving Day altijd Black Friday. Dan geven vele winkels hoge kortingen en andere speciale aanbiedingen. En dit gebeurt niet alleen in de VS… Ook hier in Nederland zien we steeds vaker dat winkels met hoge kortingen strooien op Black Friday. RyanAir, Bol.com, Wehkamp en Mediamarkt: ze doen allemaal mee aan de Black Friday gekte. Geen beter moment om alvast je Sinterklaas- en Kerstinkopen te doen dus!

 

E-mailloze vrijdag

Een iets minder gekende dag dan Black Friday, is de e-mailloze vrijdag. Ook die valt dit jaar op 24 november. Wat is het nut van een e-mailloze vrijdag? Nou, wij snappen het wel! Als je een (bij)baan hebt, waarbij je op kantoor achter een computer werkt, herken je het vast wel: e-mailoverload. Soms krijg je op één dag wel honderd e-mails binnen. En die moet je natuurlijk direct allemaal beantwoorden. Voor je het weet is het dan alweer middagpauze en ben je nog nergens anders aan toegekomen. Van ons mogen ze een e-mailloze vrijdag dus wel vaker per jaar invoeren!

 

Nationale ‘Verander Je Wachtwoord’ dag

Het is vandaag ook ‘Verander Je  Wachtwoord’ dag. De naam zegt het al: De dag om je wachtwoord weer eens een upgrade te geven. Zo wordt het voor hackers minder gemakkelijk om bij je gegevens te komen. Toch moet je hier wel mee uitkijken. Regelmatig je wachtwoord veranderen, kan er namelijk ook voor zorgen dat je wachtwoorden minder origineel worden, waardoor ze gemakkelijker te kraken te zijn. Dus, als je vandaag je wachtwoord wilt veranderen: Doe het dan goed! Gebruik bij voorkeur hoofdletters, kleine letters, cijfers en andere tekens. Zo blijven jouw gegevens ook echt privé.

 

24 november
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord