Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under toekomst, vakantie.

Heb jij lekker zomervakantie en ben je niet van plan weg te gaan? Wil je wel iets doen om je niet te vervelen, maar weet je nog niet wat? Misschien vind jij het wel leuk om vrijwilligerswerk te doen. Dit kan suf klinken, maar er zijn hele leuke vrijwilligersbaantjes. Ook kun je vrijwilligerswerk zelfs in het buitenland doen. Bovendien staat dit ook nog eens hartstikke goed op jouw CV.

Vrijwilligerswerk

Onder vrijwilligerswerk verstaan we werk wat niet wordt vergoed. Het is onverplicht en je doet het voor anderen of voor de samenleving. Vaak is het niet helemaal aan te duiden wat nou wel en niet vrijwilligerswerk is. Een voorwaarde is dat er geen winst mee wordt verdiend. Ook moet het werk in het algemeen of maatschappelijk belang zijn. Er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk wat je kunt doen, dus er zit altijd iets voor je bij. Denk hierbij aan het bejaardentehuis, persoonlijke maatjesprojecten, bibliotheekmedewerker of het asiel. Zo zijn er nog veel meer opties.

Buitenland

Ook is het mogelijk om naar het buitenland te gaan. Er zijn veel organisaties die projecten organiseren in het buitenland waar jij je voor kunt aanmelden, bijvoorbeeld het niet-commerciële VSN Volunteering Nepal. Denk hierbij aan het helpen opbouwen van scholen of aan het verzorgen van dieren. Werken in het buitenland is eigenlijk een win-win situatie. Je bent namelijk goed bezig en je bent toch lekker in het buitenland. Zo lever je een bijdrage aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor diegene die het hard nodig hebben.

Het is ideaal om gaten in je cv mee op te vullen. Vrijwilligerswerk omvat namelijk vaak taken die je ook tijdens jouw toekomstige (bij)baan gaat uitoefenen. Of misschien heb jij wel ervaring nodig in een bepaalde sector. Ook dan kan vrijwilligerswerk uitkomst bieden. Bovendien laat het zien dat je een harde werker bent. Je werkt zelfs als je er niet of weinig voor betaald krijgt. Dat vinden werkgevers natuurlijk altijd fijn om te zien.

Vrijwilligerswerk in de zomer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord