Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs.

geld wat de uitzendbureaus per week uitbetalen

Veel studenten kiezen ervoor om via een uitzendbureau aan een bijbaan of vakantiewerk te komen. Hier hebben zij verschillende redenen voor, zoals het per week uitbetalen of de diversiteit aan banen. Per week betalen is iets wat uitzendbureaus namelijk altijd doen, maar waarom doen ze dat eigenlijk?

Uitgave van studenten

Allereerst is dit veel fijner voor de studenten zelf. Studenten hebben vaak niet veel geld, maar hebben wel maandelijkse kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan de studie, uitgaan of de huur. Uitzendbureaus hebben er voor gekozen om wekelijks uit te betalen, zodat studenten altijd geld hebben en niet hoeven te wachten tot het einde van de maand. Het is aan jou hoeveel geld je krijgt. Als jij weet dat het volgende week een dure week wordt, kan je hier rekening mee houden en extra gaan werken!

Tijdelijke banen

Een andere reden voor de wekelijkse uitbetalingen is de duur van de bijbanen. Veel banen zijn maar voor tijdelijk of zelfs eenmalig. We hebben het hier dan over bijvoorbeeld werken in een teststraat voor corona of werken op een festival. Stel je werkt in het begin van de maand op een festival en voor de rest van de maand niet, moet je tot het eind van de maand wachten op je salaris van 1 dag. Daarom hebben de uitzendbureaus besloten om wekelijks uit te betalen, zodat dit niet voor komt.

Uren controleren

Voor de uitzendbureaus zit er ook een voordeel aan wekelijks uitbetalen. Zo kunnen ze makkelijker de uren checken van de werknemers. Doordat er wekelijks wordt uitbetaald, worden de uren ook wekelijks ingeleverd. Omdat dit allemaal dan vrij recent is, kan het door zowel het uitzendbureau, maar ook de opdrachtgever makkelijker gecontroleerd worden.

Overzichtelijk en veiliger

Als je kijkt naar de reden voor uitzendbureaus zelf is dat voornamelijk, omdat het voor hun overzichtelijker is. Omdat er vaak veel mensen zijn die zich afmelden, is het fijn voor de uitzendbureaus dat ze gelijk kunnen zien wie ze kunnen inroosteren. Dit komt omdat de studenten wekelijks hun beschikbaarheid doorgeven en dat dat dus hel recent is. Ook is het een stuk veiliger voor de uitzendbureaus om wekelijks uit te betalen. Omdat de goedgekeurde uren ook recent zijn, is het voor de uitzendbureaus makkelijker om de opdrachtgevers achter hun broek aan te zitten. Als er een maand verstreken is, kan dit lastiger zijn en kan het voorkomen dat een opdrachtgever moeilijk doet.

Ben jij nog op zoek naar een leuke en passende baan? Schrijf je dan snel gratis in op onze website en dan zullen wij samen kijken naar een geschikte baan!

Bewaar deze info voor later: