Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, studeren.

Het studentenleven is voor velen op zichzelf al een zware opgave. Een studie neemt natuurlijk een groot deel van de week in beslag. Daarnaast zorgt het ervoor dat studenten zitten met een grote kostenpost. De prestatiedruk is dan ook groter dan ooit. Wat is er in deze situatie dan idealer om een flexibele bijbaan te hebben? Wat ook nog eens boven de norm verdient? Een bijbaan in de branche van huiswerkbegeleiding en bijlessen wordt nog vaak (expres) over het hoofd gezien. Volgens menigeen student zijn er wel interessantere plekken om wat bij te verdienen, zoals de plaatselijke kroeg. Maar wat houdt zo’n bijbaan nou daadwerkelijk in en wat valt er te winnen in deze branche? Dat lees je in deze blog.

 

Huiswerkbegeleiding

Wat houdt dat nou daadwerkelijk in om huiswerkbegeleider te zijn? Het aantal personen die werken in deze branche is de laatste decennia stormachtig gegroeid door de grote vraag ernaar. In feite is het concept simpel: als huiswerkbegeleider help je scholieren van de basisschool en middelbare school met het structureren van huiswerk en het leerwerk. De scholieren die worden opgegeven voor een huiswerkbegeleider hebben in de meeste gevallen een achterstand ten opzichte van de klas of hebben problemen met zelfstandig werken. Als student is het een interessante bijbaan. Je brengt scholieren structuur aan en brengt jouw eindeloze enthousiasme over op de scholieren.

 

Bijles

Naast de huiswerkbegeleiding zijn bijlessen de laatste jaren ook erg in populariteit gestegen. Ouders hebben steeds vaker de behoefte om hun kind hiervoor op te geven bij het behalen van mindere resultaten. Hierom is het bijscholen geen verkeerde keuze. Bijlessen geven is een meer specialistische vorm van huiswerkbegeleiding. Vakken en onderwerpen worden tot in de details uitgelegd aan de scholier. Eigenlijk totdat hij of zij het begrijpt en met de herkansing wel een voldoende behaald. Het is dan ook een interessante kans om als student zijnde je op te geven om bijlessen te geven in vakken waarop jij gespecialiseerd bent met jouw studie.

 

Waar zijn deze banen te vinden?

Tot slot rest natuurlijk de vraag: waar zijn deze unieke bijbanen te vinden? Het is en blijft natuurlijk wel een nichemarkt, waardoor er slechts beperkte plekken zijn. Een manier om een bijbaan te vinden in deze branche is door te zoeken naar huiswerkbegeleiders in jouw buurt of een kijkje te nemen op www.xluitzendbureau.nl.

Bewaar deze info voor later: