Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, stage, studeren.

Steeds meer studies proberen zich internationaal te profileren en trekken zoveel mogelijk buitenlandse studenten aan. Vorig jaar studeerden er maarliefst 112.000 internationale studenten, met 164 verschillende nationaliteiten in Nederland (Erasmus Magazine, 2017). Bovendien laten de studies je maar al te graag weten dat ‘maar liefst 30 procent’ van hun studenten een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse. Maar waarom is het doen van een internationale studie nu zo in trek?

 

1. Staat goed op je cv

Internationale ervaring staat altijd goed op je cv. Het laat aan jouw toekomstige werkgever zien dat jij gewend bent om te functioneren in een internationale en, misschien nog wel belangrijker, een interculturele omgeving. Vooral in bedrijven die zelf op internationale schaal opereren, is een internationale studie zeker een pre. Bij het solliciteren naar een (bij)baan kan het daarom zeker helpen als jij een internationale opleiding op je cv hebt staan.

 

2. Je Engels verbeteren

Op een internationale opleiding krijg je les in Engels en doe je groepswerk in het Engels. Daardoor zul je binnen no time vloeiend Engels spreken. Handig bij het Netflixen, maar ook een pre op je cv. En maak je vooral geen zorgen als je op de middelbare school niet zo goed was in Engels. Je zult zien dat je ontzettend snel bijleert wanneer je de hele dag enkel Engels om je heen hoort.

 

3. Stages in het buitenland

Stages in het buitenland zijn bij een internationale studie vaak verplicht. Uiteraard moet er tijdens een stage hard gewerkt worden, maar je zult ook zeker de tijd hebben om je land van bestemming beter te leren kennen. Dus kom maar op met die reisjes naar Kaapstad, Sydney en Bali!

 

4. Je leert verschillende culturen kennen

Bij een internationale studie maak je vrienden uit allerlei landen. Japanse, Franse en Braziliaanse vrienden: jij hebt ze allemaal. Je leert van alles over hun cultuur: van sushi maken tot Portugese woordjes. Bovendien heb je overal ter wereld leuke vakantieadresjes, aangezien jij vast wel bij je internationale vrienden mag blijven logeren in de vakanties.

 

internationale studie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord