Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, tips & trucs.

Voor afgestudeerden staat de zomer in het teken van op vakantie gaan en leuke uitjes plannen. De meeste zijn dan ook even helemaal klaar met school. Natuurlijk zou jij dan op vakantie kunnen gaan en lekker genieten van het mooie weer. Maar de zomervakantie is juist de periode om een baan te zoeken. Wij leggen graag uit waarom.

 

Voordeel

Meer dan de helft van de (ex-)studenten gaat op vakantie en zijn totaal niet bezig met solliciteren. Jijzelf waarschijnlijk ook niet, maar door dit te doen in de zomervakantie levert jou dit een groot voordeel op. Aangezien er dus minder andere (pas afgestudeerde) studenten zijn, is er dus ook minder concurrentie. De meeste bedrijven hebben het rustiger in de zomertijd waardoor zij meer tijd hebben voor jou. Jouw sollicitatie is sneller zichtbaar en wordt minder snel aan de kant geschoven. Ook hangt er tijdens de zomer in de meeste bedrijven een ongedwongen sfeer. Dit vanwege het gebrek aan werkdruk en bijkomende stress. Alleen wordt nu niet té laks, want ondanks de zomervakantie ben je toch niet de enige sollicitant.

 

Genoeg tijd

Weet jij nog niet waar je wilt werken? De zomervakantie is als afgestudeerde de ideale periode om uit te zoeken wat jij nou eigenlijk wilt. Met al die zeeën van tijd kun jij extra aandacht besteden om je cv in orde te maken. Zorg er voor dat je cv er professioneel en relevant uitziet. Heb jij geen idee hoe je dit doet? Maak dan eenvoudig gebruik van onze cv maker! Ook kun jij in de zomer gemakkelijker je netwerk uit breiden. Dit kun jij al doen door naar een barbecue of een buitenfeestje te gaan. Misschien weten jouw vrienden, familie of kennissen nog wel een leuke baan.

 

Gebruik dit voordeel nuttig en wees de drukte voor in September, wanneer iedereen op zoek gaat naar een baan.

 

.Waarom het raadzaam is om juist in de zomer een baan te zoeken

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord