Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs.

Na je studie kun je terechtkomen in een tweestrijd. Ga je direct geld verdienen en kies je daarom voor een baan dat het hoogste inkomen oplevert? Of volg je je hart? Bij sommigen zal het samenvallen en is de studie de eerste stap op het pad naar hun droombaan. Maar er zijn natuurlijk ook studenten die voor een studie hebben gekozen terwijl ze nog niet precies weten wat ze willen. In dit artikel lichten we een beroep uit dat je nou typisch niet uitkiest vanwege het geld, maar vanwege je passie. Namelijk: Meditatieleraar.

Mogelijk dat we de komende tijd meer bijzondere beroepen uitlichten die je niet doet om er rijk van te worden, maar omdat je wilt doen waar je blij van wordt en/of een bijdrage doet aan een betere wereld. Te beginnen dus met ‘meditatieleraar’.

Gratis stockfoto met 30-39 jaar, 50-59 jaar, 60-69 jaar

Erkende beroepsopleiding meditatieleraren

Meditatieleraar is natuurlijk niet het eerste beroep waar je aan denkt als je als tiener een keuze moet maken voor een opleiding. Bij de vraag ‘wat wil je later worden’ zal meditatieleraar niet als eerste oppoppen. In dit persbericht is bekend gemaakt dat Meditatie Instituut Nederland is begonnen met een erkende beroepsopleiding meditatieleraar.

Zoals wordt aangegeven op de website van Meditatie Instituut Nederland doe je zo’n opleiding ook niet enkel alleen om er je beroep van te maken. In zo’n opleiding (van 1,5 jaar) onderga je zelf natuurlijk ook een behoorlijk innerlijk proces. Je doet een meditatie opleiding dus niet alleen om anderen te helpen in hun meditatie proces, maar ook voor je eigen ontwikkeling.

Onderdelen opleiding

De opleiding bij Meditatie Instituut Nederland gaat verder dan alleen maar leren mediteren en hoe je dit moet overbrengen. Je leert ook diverse andere methoden voor je persoonlijk proces zoals mindfulness, emotioneel ademwerk, yoga, zelfcoaching, lichaamsoefeningen, etc. Ook ga je dieper in op de achterliggende psychologie en filosofie.

Natuurlijk leer je ook de meer ‘zakelijke’ aspecten die bij een beroep horen. Bij een meditatieopleiding is dat misschien wel des te meer van belang gezien je veelal zelfstandig zult werken, en niet zoals veel andere beroepen ergens in loondienst komt. Zo onderzoek je hoe jij het liefst wilt werken; wil je werken met groepen of werk je liever met individuen? Ga je een eigen ‘meditatiecentrum’ opzetten, of presenteer je jezelf bij bestaande yoga- en meditatiecentra om je te laten inhuren?

Verdieping voor bestaande beroepen

Een meditatie opleiding hoef je overigens niet persé te volgen om ‘meditatieleraar’ te worden. Je kunt de technieken en psychologie die je leert ook gebruiken bij bestaande beroepen. Heb jij bijvoorbeeld een opleiding psychologie gedaan dan kun je de meditatie en ook mindfulness ook toepassen bij je cliënten. Of als je op een andere manier veel met mensen kun je de methoden toepassen in de communicatie met anderen en ook anderen helpen met bepaalde situaties om te gaan. Of als je zelf een drukke baan hebt kun je ook leren om te gaan met alle deadlines en prikkels.

Zo zijn er tal van toepassingen te bedenken en één ding is zeker: bij zo’n opleiding heb je er de rest van je leven heel veel aan ook al wordt het niet je beroep. Dat valt niet te zeggen over vele andere opleidingen.

Meer informatie over deze ‘Opleiding Meditatieleraar’ is te vinden op https://meditatieinstituut.nl.

Bewaar deze info voor later: