Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, vakantie, zomer.

Het is weer mei, en dat is voor veel mensen niet alleen de maand van de extra vrije dagen, maar ook van het vakantiegeld! Ook als jij een bijbaantje hebt, of vakantiewerk doet, heb je daar in veel gevallen recht op (let op: soms zit het al bij je salaris inbegrepen en krijg je het gedurende het jaar uitbetaald!). Je vakantiegeld is minimaal 8 procent van je bruto jaarsalaris. Dat bedrag kan dus lekker oplopen als jij veel gewerkt hebt het afgelopen jaar! Maar wat doe je ermee als je het eenmaal binnen hebt?

 

1. Op vakantie gaan!

Niet de meest originele manier om je vakantiegeld uit te geven, maar wel een heel leuke! Het heet ook niet voor niets vakantiegeld natuurlijk. Of je nu een budgetvakantie gepland hebt, of een super de luxe vakantie, in Nederland of in het buitenland: vakantiegeld komt altijd van pas om je vakantie (deels) te financieren.

 

2. Dagjes uit

Ook wanneer je geen vakantie gepland hebt, of wanneer je deze al betaald hebt, kun je  vakantiegeld goed gebruiken om leuke dingen van te doen. Ga bijvoorbeeld in de zomervakantie een dagje naar een pretpark, een dierentuin, of een museum, en sluit de dag af in een leuk restaurant! Zo besteed je je vakantiegeld natuurlijk ook prima!

 

3. Koop iets duurs

Droom jij al lange tijd van die ene jas, maar ligt deze ver boven je budget? Misschien kom je met je vakantiegeld wat dichter in de buurt. Ook wanneer bijvoorbeeld een nieuwe iPhone, of een nieuw horloge bovenaan je wensenlijstje staat, kan vakantiegeld bijdragen.

 

4. Sparen

Heb je niet direct iets in gedachte waaraan je je vakantiegeld wilt uitgeven, dan kun je het natuurlijk ook opsparen. Handig wanneer je bijvoorbeeld over een aantal jaren een eigen appartementje wilt huren!

 

5. Beleggen

Er ooit al eens aan gedacht om je vakantiegeld te beleggen? Zo kun je verdienen aan je vakantiegeld. Hier vind je tips voor beleggen. Let wel op! Beleggen brengt risico’s met zich mee!

 

je vakantiegeld
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord