Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Kijk jij iedere week weer uit naar de vrijdag en ben jij thuis nog gestresst van de dingen die op kantoor gebeurd zijn? Zou jij liever jouw baan opzeggen en naar de zon vertrekken, voor drie maanden vakantie op een bounty strand? Dit is vaak het moment dat de werkstress erin sluipt. Wij geven jou daarom een aantal tips om te voorkomen dat jij werkstress meeneemt naar je appartement.

 

1. Relativeren

Wanneer dingen op werk gebeuren waar jij verantwoordelijk voor bent of je krijgt je werk niet af, probeer dan altijd te relativeren. Je kunt natuurlijk net zo lang overwerken tot het probleem opgelost is, maar hier komt de nodige stress bij kijken. Probeer daarom altijd te relativeren op je werk. Hoe belangrijk is het dat dit probleem vandaag nog opgelost wordt? Kan het écht niet tot morgen wachten?

 

2. Geef jezelf ademruimte

Herken jij jezelf in de volgende weekplanning: werken, etentje, sporten, werken, familiebezoek, bioscoop, drankje, werken, eten, etc.? Dan bestaat er een grote kans dat jij jezelf nooit de tijd geeft om een avondje rustig op de bank te zitten voor ‘me-time’. Als jij activiteit na activiteit strak inplant, heb je daar omheen geen tijd voor spontane uitjes of om even bij te komen. Dit zorgt ervoor dat jouw werkstress blijft aanhouden, want je hebt nou eenmaal ook tijd nodig om even ‘niets’ te doen.

 

3. Sporten

Heb je een kantoorbaan? Dan zit je vaak acht uur per dag naar een scherm te kijken. Waarschijnlijk ben je na zo’n lange werkdag dan moe, en plof je ’s avonds direct op de bank. Begrijpelijk! Maar, zoveel zitten is niet goed voor je lichaam en je gezondheid. Het is écht belangrijk om ook regelmatig te sporten. Als je sport, komt er namelijk een stofje vrij in je hersenen waardoor jij een gelukkig gevoel krijgt en ontspant! Sporten hoeft niet moeilijk te zijn: Vervang die autorit naar jouw werk door de fiets te pakken of zoek een sport waarin je plezier hebt. Dat maakt het gemakkelijker om het vol te houden.

 

werkstress
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord