Posted by & filed under arbeidsmarkt, tips op de werkvloer, toekomst.

Van elke baan die je in jouw loopbaan hebt gehad kun je wel belangrijke leerpunten uit halen. Je leert nieuwe competenties bij die je uiteraard weer kunt toepassen in een andere baan. Of je de baan nou wel of niet leuk vond, dan weet je gewoon dat die baan niet bij jou past. Als je werkt in een callcenter maak je veel mee en leer je ook het één en ander. Wat voor leerpunten haal je nou uit het werk in een callcenter?

 

1. Communiceren

Als je werkt in een callcenter is je voornaamste taak natuurlijk om te bellen. Het is dan ook een fijne eigenschap als jij communicatief sterk bent. Ben jij dit nou niet? Geen zorgen, aangezien jij constant in contact ben met mensen leer je vanzelf wel hoe je moet communiceren. Je leert hoe je het beste een gesprek kunt beginnen en hoe je mensen moet benaderen. Elke persoon heeft een verschillende aanpak nodig en elk probleem of klacht een andere tactiek. Hierdoor zul je dus leren om je aan te passen naar de situatie. Mocht je met telefoonangst kampen, dan is een baantje in een callcenter juist een aanrader. Dit zal aan het begin een beetje angstig zijn, maar hoe vaker je iemand belt hoe makkelijk het wordt.

 

2. Sales skills

Voordat jij begint met jouw baan in een call center, krijg je een training of cursus. Hierbinnen word je klaargestoomd tot een echte salestijger. Je krijgt verschillende verkooptrucjes aangeleerd hoe jij zo lang mogelijk iemand aan de lijn kunt houden en uiteindelijk producten of diensten kunt verkopen. Hierdoor doe jij een stukje sales ervaring op.

 

3. Omgaan met kritiek

In een callcenter ben je het eerste aanspreekpunt voor problemen of klachten. Het kan vaak lastig zijn hiermee om te gaan. Je leert hierbij om te gaan met kritiek en hoe je boze klanten zo rustig mogelijk kunt benaderen. Zorg ervoor dat je alle klanten zo tevreden mogelijk houdt. In een call center wordt je geleerd om alle problemen als een uitdaging te zien. Deze leerpunten kun jij ook in het dagelijkse leven gebruiken, door problemen juist als een uitdaging te zien en niet als een drempel.

 

4. Stressbestendigheid

Een callcentermedewerker heeft vaak meerdere balletjes tegelijk hoog te houden. Je moet omgaan met kritiek, de gewenste targets halen, gesprekken netjes afhandelen en tegelijkertijd alles op de computer invoeren. Je leert hoe je efficiënt om kunt gaan met jouw taken en dat vaak binnen een korte tijd.

 

5. Je doelen bereiken

Het is gewenst om targets te halen, deze targets kunnen per bedrijf verschillen. Om deze targets te halen heb je doorzettingsvermogen nodig. Dit is een competentie wat je altijd in het leven kunt gebruiken. Je leert om doelen te stellen en hiervoor te gaan.

 

Welke leerpunten haal je uit het werk in een callcenter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *