Posted by Derk & filed under arbeidsmarkt, vakantie, zomer.

De zomervakantie kan een ideale tijd zijn om werk- of studie-ervaring op te doen. In de zomervakantie heb je namelijk vaak veel vrije tijd, zeker als je nog studeert. Al werk/leer je slechts 2 van de 7 dagen, dan nog is dit nuttig om op je cv te zetten. Dit zal je helpen bij het vinden van een vaste (bij)baan.

 

1. Zoek een relevante vakantiebaan in binnen- of buitenland

Een vakantiebaan in het buitenland is een ideale manier om relevante werkervaring op te doen en ook nog eens een “vakantie experience” te hebben. Je bent in een vreemd land, ervaart een andere cultuur en terwijl je daar bent doe je werkervaring op waar je later in je loopbaan ook nog wat aan hebt. Bovendien staat deze buitenlandervaring super goed op je cv! Je kunt natuurlijk ook in Nederland een vakantiebaan nemen. Hier vind je elke dag de nieuwste vakantiebanen.

 

2. Volg een (taal)cursus in het buitenland

Nog een goede manier om jezelf beter in de markt te zetten is het volgen van een taal- of andere cursus in het buitenland. Een taalcursus is interessant omdat je de kennis die je opdoet tijdens de taalcursus, in je vrije tijd in de praktijk kan toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus Japans in Tokyo of een cursus Engels in Cambridge. Je kunt ook tal van andere cursussen volgen.

 

3. Gebruik het Internet om meer kennis op te doen

In de zomer heb je veel vrije tijd en die vrije tijd kun je gebruiken om  meer kennis op te doen via bijvoorbeeld het Internet. Op bijna elk vakgebied is er wel een cursus beschikbaar. Daarnaast zijn er ook verschillende online encyclopedieën waar je informatie vandaan kan halen.

 

Twee goede zelfstudie websites zijn: https://www.codecademy.com/ en http://educatie.ntr.nl/talen/
Codecademy is voor mensen die graag programmeertalen willen leren zoals HTML, CSS, JavaScript, PHP en Python. De educatie website van NTR is gericht op het leren van een taal. Er zijn echter cursussen beschikbaar op veel meer gebieden. Gewoon even googelen en er zal een wereld voor je open gaan!

 

zomervakantie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord